Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Συρία: Νεκρό κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Image

 Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ένας από τους παλαιότερους αξιωματούχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε στο Χαλέπι στην Συρία, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο του ΙΚ, το πρακτορείο Amaq, με ανακοίνωση που διένειμε στους υποστηρικτές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Αντνάνι σκοτώθηκε "καθώς επιθεωρούσε τις επιχειρήσεις για την απόκρουση στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι".

Όπως αναφέρει το NBC ο Αντνάνι ηταν ο Νούμερο δύο της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ήταν στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων καταζητούμενων των ΗΠΑ.

Οι συνθήκες του θανάτου του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Aντνάνι δεν εχουν επιβεβαιωθεί. Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον - οι οποίοι έδωσαν στην δημοσιότητα προκήρυξη χρηματικής αμοιβής $5 εκατομμυρίων για τον Αλ-Aντνάνι - δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Ο 37χρονος Σύρος, ο οποίος ήταν διοικητής "των εξωτερικών υποθέσεων" του ΙΚ, ειναι γνωστός για το διάταγμα που εξέδωσε για να σκοτώσουν Δυτικούς τον Σεπτέμβριο του 2014.

NBC /ΑΠΕ-ΜΠΕ.Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: