Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Συρία: Η αντιπολίτευση φεύγει από την Τζαραμπλούς λόγω Τουρκίας

Image

 Αντάρτες που συμμετέχουν στη συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τις οποίες υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν σήμερα πως θα αποσυρθούν νοτιότερα μετά την τουρκική προώθηση στη Συρία από την πόλη Τζαραμπλούς, την οποία κατέλαβε η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα από το ΙΚ.

"Εμείς, το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς και των περιχώρων της, ανακοινώνουμε την αποχώρηση των δυνάμεών μας στη γραμμή νότια του ποταμού Σατζούρ προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των αμάχων και ώστε να μην μείνει κανένα πρόσχημα για τα συνεχιζόμενα πλήγματα εναντίον χωριών και αμάχων", αναφέρεται στη δήλωση του στρατιωτικού συμβουλίου που αναρτήθηκε ηλεκτρονικά.

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει καταλάβει διάφορα χωριά νότια της Τζαραμπλούς έπειτα από συγκρούσεις με δυνάμεις συμμαχικές των SDF. 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: