Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

‘Observer’ : Η Μεγάλη Αλβανία έρχεται, η σερβική δημοκρατία να ενταχθεί στη Σερβία




Από την εφημερίδα ‘Politika της Σερβίας



Οι δυτικές χώρες πρέπει να αποδεχθούν τα λάθη που έγιναν στην Ανατολική Ευρώπη και να τα διορθώσουν, πριν το κάνει αυτό το Κρεμλίνο, έγραψε σε άρθρο  ο Αμερικανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας και πρώην αναλυτής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( NSA), Τζον Σίντλερ (John Schindler).

Το άρθρο του δημοσιεύθηκε στο «New York Observer»,  που ανήκει στον Τζάρεντ Κούσνερ (Jared Kushner) γαμπρό και ανώτερο σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον Σίντλερ, η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Δύση είναι η ακύρωση όλων των αδικιών και των λαθών που προκλήθηκαν στα ερείπια  της Γιουγκοσλαβίας.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, επέμειναν στη διατήρηση των εσωτερικών συνόρων της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας, στα μετέπειτα κράτη, όπως αυτά τα είχε διαμορφώσει το κομμουνιστικό καθεστώς, χωρίς να υπάρχει το κριτήριο της εθνοτικής πραγματικότητας στην περιοχή.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είχαν επανειλημμένα υποστηρίξει  τη φαντασιακή συνύπαρξη και αρμονία μεταξύ των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως επί κομμουνιστικού περιόδου, μια άποψη λανθασμένη, αφού δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα μεταξύ των εθνοτήτων.
Όπως σημειώνει ο Σλίντλερ, ο στρατάρχης Τίτο δημιούργησε την αρμονία στη Γιουγκοσλαβία συνδυάζοντας το πολιτικό χάρισμα του με την δράση της μυστικής αστυνομίας, ένα εργαλείο που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν το έχουν.
Η Δύση αντί να αποδεχθεί την πραγματικότητα, προσπάθησε να διατηρήσει τα κομμουνιστικά σύνορα. Αυτό έφερε τους πολέμους στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο με ξεριζωμό των μειονοτήτων που σε μεγάλο βαθμό αρνήθηκαν να επιστρέψουν.
Το άρθρο σημειώνει ότι η πρώτη παρωδία είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη που κατανέμεται μεταξύ της μουσουλμανικής- κροατικής ομοσπονδίας και της Σερβικής Δημοκρατίας που συμβιώνουν βάσει συμφωνίας του Ντέιτον, που δημιουργήθηκε για μια βραχυπρόθεσμη προοπτική ως λύση στην αιματηρή σύγκρουση.
Ο Σλίντλερ πιστεύει ότι η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας πρέπει να παραδοθεί στη Σερβία και «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ  να σταματήσουν  αυτήν την υποκρισία που έκανε τη Σερβία να περιφρονεί περαιτέρω τη Δύση».
Επίσης, η δυτική Ερζεγοβίνη πρέπει να ενταχθεί στην Κροατία, αφού ήδη οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν κροατικά διαβατήρια και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη θα πρέπει να ξαναδημιουργηθεί.
Ο ίδιος θα τονίσει ότι η Μεγάλη Αλβανία έρχεται και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει αυτή να επιτευχθεί με ειρηνικό τρόπο και διευκρινίζει ότι θα πρέπει να επιτραπεί η προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία και στη Σερβία να επιστραφούν περιοχές του βόρειου Κοσσυφοπεδίου.
Ο Σλίντελ πιστεύει ότι ο μεγάλος χαμένος όλης αυτής της ιστορίας είναι τα Σκόπια, τα οποία θα χάσουν ένα σημαντικό μέρος του  εδάφους τους και η Δύση πρέπει να επιτρέψει στα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ και να χορηγήσουν μια γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια ( ως αποζημίωση).
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Ρωσία θα πρέπει να συνεργασθεί για την κατάρτιση των νέων συνόρων στα Βαλκάνια, εάν η Δύση την αποδεχθεί ως ισότιμο εταίρο.
(politika.rs)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: