Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κολοσσιαίο κοίτασμα στο «Οικόπεδο 11» δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις της Total - Tρισ. δολ. η αξία του φ.α.

Αλλάζει ολόκληρος ο ενεργειακός χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης, αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις που έχει η γαλλική εταιρεία Τotal για την ποσότητας υδρογονανθράκων στο βυθοτεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που έχουν περιέλθει σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης (αναμενόμενες ελάχιστες, μέσες και μέγιστες ποσότητες)  στα κοιτάσματα των blocks 10, 6 &11θα είναι πενταπλάσιες από αυτές του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος “Zor”!
Ειδικά για το βυθοτεμάχιο 6, το οποίο παραχωρήθηκε και αυτό στην κοινοπραξία Total-Eni, η χαρτογράφηση των PGS & Spectrum δείχνει παρουσία δύο υπεργιγάντιων στόχων κοιτασμάτων, ένα διπλάσιο σε μέγεθος μεγάλο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, με μέγιστη πιθανή χωρητικότητα που θα είναι πενταπλάσια σε μέγεθος από το  “Zor”
Η συνολική αξία φυσικού αερίου που θα μπορούσε να προκύψει κυμαίνεται μεταξύ μιας ελάχιστης 342 δισ. δολ. και μέγιστης και $1,4 τρισ. δολ.!  Αυτά για το βιθοτεμάχιο 11 και μέρος του 10.
Στο block 6 αλλά και μέρους αυτών που βρίσκονται μέσα στο block 7 υπολογίζονται με ελάχιστες 75 Tcf, μέσες 130 Tcf, και μέγιστες 185 Tcf, μεταξύ 300 και 1,09 τρισ. δολ..
Το νυν κοίτασμα “Ονησιφόρος” πο βρίσκεται απόσταση μόλις σε 40 χλμ. από το κοίτασμα “Ζοr" έχει βαθύτερες "δεξαμενές" και περιμετρικά περιβάλλεται εξ’ ολοκλήρου από μητρικά πετρώματα (πετρώματα που δημιούργησαν φυσικό αέριο) της καινοζωϊκής εποχής.
Ο αναμενόμενος κυπριακός πλούτος υδρογονανθράκων φαίνεται να είναι κολοσσιαίος (μη λαμβανομένων υπ’ όψη των βαθύτερων ποσοτήτων στόχων αργού πετρελαίου στην περιοχή) πράγμα που έχει δελεάσει σε υψηλό βαθμό τις Διεθνής Εταιρείες Πετρελαίων (IOC’s) και να μετατρέψει την κυπριακή ΑΟΖ σε μια πηγή φυσικού αερίου ανάλογη με αυτές του Κατάρ και του Ιράν!
Το μεγάλο κόλπο αναμένεται να κάνει πάλι η κοινοπραξία Τotal-Eni στο βυθοτεμάχιο 6, σε γεωγραφική θέση που βρίσκεται μέσα στην ίδια δομή “τύπου Λεβιάθαν”, αλλά εκεί ξεκινούν τα ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία αφού θεωρεί ότι της ανήκει το 1/5 της έκτασης της θεωρεί ότι δικαιωματικά της ανήκει. 
Πλέον το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο.
Χρειάζονται όπ όπλα και διεθνή υποστήριξη και συνεργασίες για να υποστηριχθεί το όλο εγχείρημα και να αποκομίσει ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κϋπρο τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Με φρεγάτες ηλικίας μισού αιώνα, χωρίς σοβαρή α/α προστασία και μαχητικά αεροσκάφη ηλικίας 30 ετών, δεν γίνεται δουλειά.
Δεν μπορούν να μας προστατεύουν μόνιμα οι Γάλλοι, ή οι Αμερικανοί ή οι Ρώσοι. Και το κόστος προστασίας, μην ξεχνάμε, είναι τεράστιο...
 
Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: