Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Θαυμάστε Πρόεδρο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ε.Ο.Φ.

Θαυμάστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν θέλει να μιλήσει για «μητέρα Ελλάδα» μήπως και παρεξηγηθεί από τούς τουρκόφιλους πουλημένους συμμάχους του, που μιλούν για «μητέρα Τουρκία». Θαυμάστε πολιτικό ηγέτη που τρέμει στην ιδέα ότι θα δυσαρεστήσει το «φιλαράκι» του, το Σουλτάνο Ερντογάν.
Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του κ.Αναστασιάδη, που έλαβαν χώρα μετά την ολοκλήρωση της Τριμερούς Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που ως θεματολογία είχε κυρίως θέματα ενεργειακού, οικονομικού, αλλά και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη λήξη της συνόδου έσπευσε να ευχαριστήσει τις δύο χώρες, αλλά όταν μίλησε για την Ελλάδα προκάλεσε γέλιο ακόμα και στον Έλληνα  πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Δεν ήξερε, που λέτε, πώς να χαρακτηρίσει τη σχέση  Ελλάδας – Κύπρου.  Αδελφική ή μητρική; Τελικά, μπερδεύτηκε και τα είπε και τα δύο.
Η συνέχεια της ομιλίας του μας προκαλεί ντροπή, θυμό και αγανάκτηση. Βλέπετε ο άνθρωπος που έχει την υποχρέωση να προστατεύσει το σκλαβωμένο λαό του και το χώμα που πατά, υποδουλώθηκε, έσκυψε, γονάτισε, «φίλησε» τα πόδια του Τούρκου Ερτογάν και έγινε ο πρώτος πιστός και «μαθητής» του με μοναδικό του μέλημα να τουρκοποιήσει την Κύπρο μας.
Ανέφερε, λοιπόν, τα εξής ντροπιαστικά λόγια: «Αν έλεγα τη μητέρα Ελλάδα θα παρεξηγούμουν από όσους επικαλούνται τη μητέρα Τουρκία. Και επειδή θέλουμε ανεξαρτησία, απεξάρτηση, θέλω να τηρώ τα θέσμια, και τα θέσμια είναι ναι η αδελφική σχέση της Κύπρου, είτε με την Ελλάδα, είτε με την Τουρκία, αλλά και σεβασμό στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ θερμά».
Η τιμή και η ευθύνη που σας έδωσε ο κυπριακός λαός όταν σας εξέλεξε ως πρόεδρο, κ.Αναστασιάδη, σας λέει κάτι ή μήπως σας αφήνει αδιάφορο;  Τολμάτε και μιλάτε για αδελφική σχέση της Κύπρου με τον κατακτητή; Αναρωτιέστε καθόλου πώς νιώθει η μάνα του Ευαγόρα και του Γρηγόρη; Οι οικογένειες των αγνοουμένων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τη βάρβαρη Τουρκία; Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες που έχουν τα λόγια σας σε διεθνές επίπεδο;  Δεν ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε τη λέξη  «Μητέρα» και «Αδερφή» για να μιλάτε στη συνέχεια για τη χώρα που μέχρι και σήμερα καταπατά τα δικαιώματα του λαού σας; Που μέχρι και σήμερα καταπατά την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Καμιά απολύτως σημασία δεν θα έπρεπε να έχει για σας το αν θα παρεξηγηθείτε με ανθρώπους που μιλούν για «μητέρα Τουρκία». Μόνη σας έγνοια έπρεπε να είναι η δικαιοσύνη και η λύτρωση της Κύπρου και του λαού σας. Είναι τιμή μας, Πρόεδρε, να έχουμε την Ελλάδα στο πλευρό μας. Είναι χαρά μας να ξέρουμε ότι μας στηρίζει. Είναι ο πόθος μας να ενωθούμε μαζί της!
Η Ελλάδα, κ.Αναστασιάδη, είναι η μάνα και η αγάπη μας! Είμαστε και θα είμαστε εις τους αιώνες  Έλληνες. Μεγαλύτερη τιμή από το να είσαι Έλληνας δεν υπάρχει γι’ αυτό και καταδικάζουμε τα λόγια που τολμήσατε να ξεστομίσετε και τονίζουμε με το χέρι στην καρδιά μας πως θα παλέψουμε κ.Πρόεδρε. Θα παλέψουμε  «τζαι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάτζιν» για να Απελευθερωθούμε από την Τουρκία, που σε καμία περίπτωση δεν είναι μητέρα ή αδερφή μας, και φυσικά θα παλέψουμε να ενωθούμε με την Ελλάδα μας, τη Μητέρα Ελλάδα μας.
Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: