Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η Τουρκία συνεχίζει να βοηθά τα παιδιά της Αλβανίας


Ο Δήμος Τιράνων και ο Οργανισμός Τουρκικής Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA), εγκαινίασαν το απόγευμα της Δευτέρας  το 18ο νηπιαγωγείο  στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, του οποίου η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε από τον TIKA.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο δήμαρχος Τιράνων,  Ερίον Βελιάι,  ο πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα, Μουράτ Γιουρούκ,  ο συντονιστής του TIKA  καθώς και οι οικογένειες των παιδιών.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος των Τιράνων ευχαρίστησε  την κυβέρνηση της Τουρκίας, την πρεσβεία και τον ΤΙΚΑ για τη συμβολή τους στο θεσμό αυτόν της προσχολικής εκπαίδευσης.
Η τουρκική κυβέρνηση πρόσφατα αγόρασε και το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Τιράνων, ενώ η παρουσία της Τουρκίας  είναι έντονη εκτός από την εμπορικό και στρατιωτικό τομέα και  στη θρησκευτική και κοινωνική ζωή της Αλβανίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: