Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΥΠΕΞ Βουλγαρίας σε Σκόπια: Μην παίζετε με την εθνικότητα του Γκότσε Ντέλτσεφ



Το βουλγαρικό κράτος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πρόταση των εμπειρογνωμόνων από τα Σκόπια, που πρότειναν να γιορτάζεται από κοινού η μνήμη του Γκότσε Ντέλτσεφ στις 7 Οκτωβρίου, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Όπως είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας,  το βουλγαρικό κράτος (κατόπιν συνεννόησης των τότε κομμουνιστικών κομμάτων και της συνεργασίας Στάλιν - Τίτο) παρέδωσε στα Σκόπια στις 7 Οκτωβρίου του 1946 τα λείψανα του Γκότσε Ντέλτσεφ και αυτή η γιορτή στην ημερομηνία αυτή, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την βουλγαρική καταγωγή του ήρωα των Σκοπιανών και των Βουλγάρων.
Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ότι «η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί, αλλά πως μπορεί να κάνει συμβιβασμούς με την αλήθεια; Άλλωστε ο ίδιος ο Γκότσε Ντέλτσεφ έχει πει εγγράφως ότι είναι Βούλγαρος. Και το έγραψε δεκάδες φορές».
Η Ζαχαρίεβα πρόσθεσε ότι όλη η ιδέα του λεγόμενου μακεδονικού έθνους δημιουργήθηκε με βάση το διαχωρισμό  από τη Βουλγαρία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: