Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ταραχές στη Ρουμανία κατά της κυβερνητικής πολιτικής


Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται. Μετά από μια νύχτα βίας και αναταραχής στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Σήμερα συνέχισαν οι Ρουμάνοι τη συγκέντρωσή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους,  προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού  Βιορίκα Νταντσίλα.

Λίγο πριν  από τις 8 μ.μ. περίπου οκτώ χιλιάδες πολίτες σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις για την κυβερνητική πολιτική.
Διαδηλώσεις οργανώθηκαν και από τους μετανάστες Ρουμάνους,  στις χώρες διαμονής τους μπροστά από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας τους σε όλη την Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι η διαδήλωση της Παρασκευής ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά τελείωσε βίαια με την επέμβαση της χωροφυλακής, η οποία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους συμμετέχοντες στη δράση.
Πάνω από 450 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ 70 από αυτούς παρέμειναν για θεραπεία. Ανάμεσά τους και μέλη  των φορέων επιβολής του νόμους που τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.
Τα αίτια της αναταραχής
Η πολιτική αναταραχή στη Ρουμανία προκλήθηκε από νομοσχέδιο το οποίο αποποινικοποιεί την κατάχρηση εξουσίας- ένα έγκλημα με το οποίο κατηγορείται  και απειλείται με σύλληψη ο ηγέτης του κυβερνώντος  κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, Λίβιου Νικολάε Ντραγκνέα.
 Τον Ιούνιο η κυβερνώσα πλειοψηφία υποστήριξε μια πρόταση για την αποδυνάμωση της νομοθεσίας περί διαφθοράς.
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών συγκλίνουν στη γενική βούληση του λαού για τη διασφάλιση και την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος στη χώρα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: