Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Δώστε χώρο στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία για τη συμφωνία»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί χώρος στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία για να συμφωνήσουν σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων τους, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

Η ίδια τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα πιθανά στοιχεία της συμφωνίας, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά με τις δύο πλευρές για να καταλήξουν σε μια συνολική διευθέτηση που θα προβλέπει τη σταθερότητα και η οποία θα υποστηριχθεί από την διεθνή κοινότητα.
«Μόνιμη λύση σημαίνει πραγματική και μόνιμη λύση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», είπε.
Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους των Βρυξελλών εάν γνωρίζει για την αλλαγή των συνόρων και την ανταλλαγή  των εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, η Κοτσιγιάντσιτς δήλωσε ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και σε εικασίες «στο τελευταίο στάδιο του διαλόγου».
Η επικεφαλής του Γραφείου της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα μεσολαβήσει στην επόμενη συνάντηση μεταξύ των προέδρων του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την αλβανική ραδιοτηλεόραση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: