Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έβαλαν στο αντιρατσιστικό τις Γενοκτονίες των Ποντίων και της Μικράς Ασίας

Με την διαχρονική γενοκτονία των Μακεδόνων απο τους Βουλγάρους τι θα γίνει;

Image
Στην ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Είχε προηγηθεί η υποβολή σχετικού αιτήματος από 38 βουλευτές της Ν.Δ. με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ.Αθανασίου κατέθεσε βελτιώσεις με τις οποίες:
- τιμωρείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως εξήγησε, η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπαίνει ονομαστικά, γιατί θα πρέπει να μπουν και οι 53 γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή.
- τιμωρείται και όποιος υποκινεί πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους
- τιμωρούνται και οι πράξεις που γίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε αντίθετοι στην δίωξη της άρνησης ακόμα και αν αφορά το έγκλημα των εγκλημάτων που είναι το Ολοκαύτωμα», τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την ελευθερία του λόγου και το φρόνημα». «Στο θέμα αυτό ο νόμος δεν θα λειτουργήσει, όπως δεν λειτούργησε ο αντίστοιχος νόμος στη Γαλλία», εκτίμησε.
Όπως ανέφερε η κ. Κατριβάνου, είναι θέμα επιστημόνων να καθορίσουν αν είναι γενοκτονία, εθνοκάθαρση κ.λπ. και το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας».


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Επικοινωνιακές μεθοδεύσεις

Μέχρι να δούμε την τελική διατύπωση της διάταξης για την Γενοκτονία των Ποντίων καταψηφίζουμε συνολικά το νομοσχέδιο, τόνισε η εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «ταυτόχρονα καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ».


Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/evalan-sto-antoratsistiko-tis-genoktonies-pontion-mikras-asias

Δεν υπάρχουν σχόλια: