Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Οθωμανικός άνεμος" στην Κόκκινη Πλατεία με την ελληνική ΠΑ να λείπει

 Image
<<Οθωμανικός άνεμος στη Κόκκινη Πλατεία>>:Ετσι τιτλοφορεί η κρατική τουρκική TV το ρεπορτάζ της για την  συμμετοχή τουρκικής στρατιωτικής μπάντας σε σχετικό φεστιβάλ στην Κόκκινη Πλατεια της Μόσχας.Αναφέρει στην ιστοσελίδα της :Η Οθωμανική Στρατιωτική Μπάντα Mehter της İznik η οποία προσκλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικής Μουσικής Σπάσκαγια Μπάσνια που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα έδωσε παράσταση στη Κόκκινη Πλατεία.
Η παρέλαση της οθωμανικής μπάντας στη Κόκκινη Πλατεία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ύμνοι που ανακρούστηκαν από την μπάντα ήχησαν στην Κόκκινη Πλατεία. Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίδειξη με σπαθιά και ασπίδες που έκανε η ομάδα.



Οι άλλες συμμετοχές 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ η ''Οθωμανική Στρατιωτική Μπάντα''της İznik θα πραγματοποιήσει παραστάσεις στη Κόκκινη Πλατεία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από τη μπάντα Mehter, στρατιωτικές μπάντες και χορευτικά συγκροτήματα από Σερβία, Σκωτία, Κίνα και Μεξικό.Το 
Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικής Μουσικής Σπάσκαγια Μπάσνια διοργανώνεται από το 2009. Φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν 22 συγκροτήματα από 12 χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών το φεστιβάλ φέτος αναμένεται να παρακολουθήσουν συνολικά 60.000 άνθρωποι.



Η Ελληνική απουσία
Να θυμίσουμε ότι για φέτος,σύμφωνα με ρεπορτάζ της ''ΣΥΧΡΟΝΗΣ ΡΩΣΙΑΣ'' , και  παρά τις διευρυμένες υποχρεώσεις του Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός διεθνούς ακτινοβολίας, η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα προσκλήθηκε από νωρίς αλλά ακλύρωσε την τελευταια στιγμή την συμμετοχή, προφανώε λόγω της κρισης της Ουκρανιας και των μέτρων.Συγκεκριμένα  από το Νοέμβρη του 2013 υπογράφηκε σχετική συμφωνία και η συμμετοχή φαινόταν θέμα οριστικά λυμένο. Η ελληνική άρνηση για συμμετοχή, λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη, αφήνει - έγραψε η ρωσική ιστοσελίδα - ένα πελώριο ερωτηματικό στους διοργανωτές. Επίσημα, δεν δόθηκε κάποια εξήγηση, ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές στην Αθήνα, πιστοποιούν ότι, αν και σε επίπεδο στρατιωτικής ηγεσίας όλα ήταν έτοιμα για τη συμμετοχή, οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης, προφανώς μετά από διαβουλεύσεις (!), αποφάσισαν τη ματαίωσή της.

Το 2012 η ελληνική συμμετοχή είχε εντυπωσιασει και το βίντεό της σάρωσε στο Διαδίκτυο...




,

Πηγή:http://www.onalert.gr/stories/othomanikos-anmeos-stin-kokkini-plateia-me-tin-elliniki-pa-na-leipei

Δεν υπάρχουν σχόλια: