Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα πρόκληση Σκοπιανών: Κατασκευάζουν πάρκινγκ στα Σκόπια με το όνομα "Solunski Congress"

Τα εγκαίνια του πολυόροφου πάρκινγκ με την ονομασία "Συνέδριο της Θεσσαλονίκης" ("Солунски конгрес"), πραγματοποίησε ο ίδιος ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Το γκαράζ βρίσκεται....
σε εννιαόροφη οικοδομή στο κέντρο των Σκοπίων, θα διαθέτει καφέ και εστιατόρια και η στάθμευση θα γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο, όπως στο πάρκινγκ της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
"Πρόκειται για ένα αριστούργημα της τεχνολογίας, ένα μείγμα ιδεών και καινοτομίας. Η αύξηση του αριθμού των τουριστών στα Σκόπια, απαιτεί κατάλληλες υποδομές και αυτές κατασκευάζουμε", δήλωσε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων.
Ο ίδιος δήλωσε ότι σχεδιάζεται η κατασκευή άλλων 7 πάρκινγκ χωρητικότητας 1.600 θέσεων.
Η τιμή για τη στάθμευση στο "Θεσσαλονίκης Κογκρέσο" θα είναι 40 δηνάρια (0,65 ευρώ) για την πρώτη ώρα, 30 δηνάρια για τη δεύτερη ώρα και 20 δηνάρια για κάθε επόμενη ώρα.

Το συνέδριο της Θεσσαλονίκης ("Солунски конгрес") 1903
Τον Ιανουάριο του 1903, ο Βούλγαρος τότε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του ΒΜΡΟ, Ίβαν Γκαρβάνοβ (Иван Гарванов), διοργάνωσε την σύγκλιση μη κανονικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο αποφασίστηκε να γίνει ξεσηκωμός των Βούλγαρων στη Μακεδονία την άνοιξη του ίδιου έτους, εναντίων των Οθωμανών τυρράνων,  με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου Σλαβικού κράτους.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Βουλγαρικό Γυμνάσιο Αρρένων "Κύριλλος και Μεθόδιος" στη Θεσσαλονίκη, (στην οδό Ολύμπου 99 και Αγίας Σοφίας - δεν υπάρχει πια, καταστράφηκε το 1913). Πρόσφατα στο χώρο αυτό, τοποθετήθηκε "δείκτης μνήμης" από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Υπουργό Πολιτισμού της Βουλγαρίας, Πέτερ Στογιάνοβιτς.
Στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το δεύτερο και τρίτο επίπεδο της Οργάνωσης ΒΜΡΟ.  Ο Γκότσε Ντέλτσεβ, ο Γιάνε Σαντάνσκι, ο Ντάμε Γκρούεβ και ο Γκιόρτσε Πέτροβ, μαζί με τους ομοϊδεάτες τους, αντιστάθηκαν αυστηρά στην απόφαση για πρόωρη επανάσταση εναντίον του Οθωμανικού ζυγού. Για τον σκοπό αυτό, ο Ντέλτσσεβ μετέβηκε στη Μακεδονία με την ένοπλη ομάδα του, αποφασισμένος να αγωνιστεί ως τέλους για τις θέσεις του. 
Το συμβάν όμως που άλλαξε τη ροή των γεγονότων ήταν η εξέγερση του Ιλιντεν, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία τον Αύγουστο του 1903, που εξυφάνθηκε από τις φιλοβουλγαρικές οργανώσεις της Μακεδονίας. Παρά τον έκδηλο βουλγαρικό χαρακτήρα του το κίνημα του Ιλιντεν κινητοποίησε όχι μόνο τα τμήματα του μακεδονικού πληθυσμού που έτρεφαν φιλοβουλγαρικά αισθήματα, αλλά και αρκετά χριστιανικά χωριά, τα οποία ήταν γνωστά για τα ελληνικά τους ερείσματα. Κοινό τους υπόβαθρο στάθηκαν ασφαλώς οι αντιτουρκικές διαθέσεις αλλά και μια ιδεολογική πλατφόρμα που ήταν πλούσια σε κοινωνικά αιτήματα.
Για τους Βούλγαρους της FYROM, το "Συνέδριο της Θεσσαλονίκης" αποτελεί σημαντικό σημείο στην ίδρυση ανεξάρτητου "μακεδονικού" κράτους Σλάβων, για το οποίο πάλεψαν οι Βούλγαροι δεκαετίες, με αποτέλεσμα την ίδρυση το 1992,  του ανεξάρτητου κράτους της FYROM, στο οποίο οι Βουλγαρικής καταγωγής πολίτες αποτελούν το 45% περίπου του πληθυσμού και οι Αλβανικής το 25%.
Η Βουλγαρική ταυτότητα της εξέγερσης και η Βουλγαρική ταυτότητα του συνεδρίου, δεν εμποδίζουν τους πλαστογράφους Σκοπιανούς, να σφετερίζονται και αυτό το γεγονός και να πλασσάρουν σιγά σιγά και το όνομα της Θεσσαλονίκης μέσα στη FYROM, συνδέοντάς την με τη FYROM, ως πόλη που θα έπρεπε να ανήκει στη FYROM κι όχι στην Ελλάδα.
Άλλωστε το όνειρο των Σλάβων της γείτονος παραμένει πάντα ένα:
SOLUN WILL BE THE CAPITAL OF MACEDONIA AGAIN.

Και με την ενδοτική ελληνική πολιτική, μιας χώρας που ΑΡΝΕΙΤΑΙ επίμονα να ταυτίσει την υπόλοιπη Ελλάδα με τη Μακεδονία, αρνούμενη να θέσει άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα, δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα...
Είναι θέμα λίγων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: