Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η Συμμαχία μεταξύ της σχισματικης Εκκλησίας και του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκοπια


Γράφει  ο Vladislav Perunović
Ο Σάσε Ιβανόφσκι, ένας δημοσιογράφος γνωστός για την κριτική του,  οι ντόπιοι τον αποκαλούν ως «Σάσε Πολίτικο», που πρόσφατα τραυματίστηκε βαριά από άγνωστους τραμπούκους, ζήτησε την Παρασκευή από τον επικεφαλής της λεγόμενης «ψευτομακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», Στέφανο, να του πει εάν οι πράξεις του Νίκολα Γκρούεφσκι, του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, αξίζουν  την καταδίκη  από την ορθόδοξη χριστιανική ακολουθία.

Ο Ιβανόφσκι, πλησίασε τον Μακαριώτατο και του έθεσε μια ευθεία ειλικρινή ερώτηση, αλλά, ο Αρχιεπίσκοπος την απέφυγε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηγετικό κόμμα VMRO-DPMNE, μια υπερφίαλη αυτοαποκαλούμενη «χριστιανοδημοκρατική» πολιτική οντότητα, είναι, σε αντίθεση με το SDSM, σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζει την σχισματικη Εκκλησία,  με την οποία οι δύο οργανώσεις λατρεύουν το μύθο της «βιβλικής συνέχειας του ψευτομακεδονικού λαού» με τους σύγχρονους «Ψευτομακεντόντσι» της πΓΔΜ.
Αυτή η συνύπαρξη περιλαμβάνει, επίσης, το μύθο, ότι η «ψευτομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» είναι ο άμεσος κληρονόμος του χριστιανισμού, όπως διακηρύχθηκε από τον Απόστολο Παύλο στην περιοχή.
 














«Πατέρα Στέφανε, μου επιτρέπετε να σας κάνω μια σύντομη ερώτηση; Είστε συνήθως στην παρέα του πρωθυπουργού, πως σχολιάζετε τις ηχογραφήσεις της αντιπολίτευσης, στις οποίες μπορεί κανείς να ακούσει ότι έχουν καταπατηθεί ότι όλες οι εντολές του Θεού;  Είπαν για ψέματα, για κλοπές , για ψευδο- δίκες… τα καταδικάζετε όλα αυτά, ως επικεφαλής της Εκκλησίας;»

Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: