Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

"Γη και Ύδωρ" θέλουν για να μείνει η Ελλάδα.....





"Γη και ύδωρ" στους δανειστές προκειμένου να μείνει η  χώρα στο ευρώ, παραδίδοντας τους όλον τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και οτιδήποτε άλλο αξίζει.
 
Συν τοις άλλοις συζητιέται και το "κούρεμα" των καταθέσεων, χωρίς να έχει αποφασισθεί από ποιο όριο και πάνω θα γίνει αυτό.
 
Το εκνευριστικό στην όλη υπόθεση είναι η παραδοχή του Μ.Σουλτς ως προς το θέμα της δέσμευσης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ότι "η Ελλάδα δεν είναι εχθρική σε αυτήν την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση"
 
Πέραν από την ληστεία στον εθνικό πλούτο όμως, οι δανειστές εχθροί του Ελληνισμού ζήτησαν αυτό που είχαν ζητήσει και πριν τρια χρόνια να επιβάλουν στην χώρα έναν Επίτροπο-αποικιακό κυβερνήτη, ο οποίος στην ουσία θα κυβερνάει την Ελλάδα αντί της όποιας νόμιμης ελληνικής κυβερνήσεως. Ζητούν δηλαδή την παράκαμψη του ελληνικού λαού δια παντός. 
 
Σοκ προκαλεί το περιεχόμενο του κειμένου στο οποίο κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το κείμενο – το οποίο δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εξουσιοδοτηθεί να ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν προφορικά - ζητά να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων και να δεσμευτούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε ειδικό λογαριασμό.
 
Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των καταθέσεων στο οποίο απαιτούν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να γίνει «κούρεμα».

 
Ωστόσο, δεν έχει δοθεί ΠΟΤΕ καμία εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό από τον ελληνικό λαό για τέτοιου είδους συζήτηση - πόσο καν απόφαση!
Το Eurogroup δεν κατόρθωσε να προβεί σε ένα κοινό ανακοινωθέν.
Ωστόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έγραψε το παρακάτω σημείωμα το οποίο παρέδωσε στους 19 ηγέτες της Συνόδου Κορυφής
Σύμφωνα με το σχέδιο του Eurogroup: Η Ελλάδα χρειάζεται 82-86 δισ.ευρώ. Η χώρα χρειάζεται 7 δισ.ευρώ στις 20 Ιουλίου και και 5 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου.
Η ιδέα του εξωτερικού ταμείου στο Λουξεμβούργου, έως και 50 δισ.ευρώ σε ελληνική δημόσια περιουσία, είναι απόφαση των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.
Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα μπορούσαν να προσφερθούν στην Ελλάδα διαπραγματεύσεις για ένα ταιμ άουτ από την Ευρωζώνη, με μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.
Καμία πιθανότητα κουρέματος του χρέους
To Eurogroup ξεκαθαρίζει επίσης, ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του χρέους παρότι τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με την βιωσιμότητά του.
Στο προσχέδιο της συνεδρίασης που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Eurogroup υπενθυμίζει ότι τα μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια, έχουν υιοθετήσει ένα αξιοσημείωτο πακέτο μέτρων προκειμένου να υποστηρίξουν την βιωσιμότητα του χρέους και τα οποία έχουν βοηθήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και έχουν μειώσει σημαντικά το κόστος του.
Υπενθυμίζει επίσης ότι το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 είχε δηλώσει έτοιμο να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, με μέτρα όπως η πρόσθετη περίοδος χάριτος υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε μια πιθανή νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς και η οποία θα εξεταστεί μετά την θετική αξιολόγηση της πρώτης ανασκόπησης.
Οι Ελληνες αξιωματούχοι επανέλαβαν κατηγορηματικά την δέσμευση τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις στους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.
Την πρόταση που υπήρχε στο γερμανικό non paper που διέρρευσε το Σάββατο για τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο η Ελλάδα θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
«Η ιδέα του Ταμείου προήλθε από τον Γιούνκερ», εξήγησε ο κ. Σουλτς, εμφανιζόμενος ο ίδιος θετικός σε μια τέτοια ιδέα.
 
«Ο κ. Γιούνκερ είχε κάνει λόγο γι’ αυτήν την ιδέα», στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Μάρτιν Σουλτς.
 
«Εάν συζητήσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο επί αριθμών αλλά και επί της αρχής. Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι με τη διαχείριση του χρέους. Να δούμε ακόμη την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει», διευκρίνισε.
 
«Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είναι εχθρική σε αυτήν την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση», είπε και εξήγησε πως το θέμα «θα συζητηθεί απόψε».
 
«Δεν είναι κακή ιδέα» επανέλαβε και είπε πως «μπορούμε να βρούμε μια λύση απόψε για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου». Ωστόσο, τα 50 δισ. ευρώ που ανέφερε το γερμανικό non paper «είναι εκτός συζήτησης».
 
Αναφορικά με το non paper, ο κ. Σουλτς είπε πως δεν το γνωρίζει. «Δεν είμαι εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δεν ξέρω από πού ήρθε».
 
Ο κ. Σουλτς επανέλαβε ότι το βασικό θέμα που πρέπει να εξεταστεί για τη δημιουργία του Ταμείου είναι η ιδιοκτησία, καθώς είναι στοιχείο εθνικής κυριαρχίας.
 
«Είναι μια ρευστοποίηση των εθνικών αγαθών, δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε αυτά τα χρήματα σε ένα Ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα. Πρέπει να βρούμε λύσεις για την καλύτερη διαχείριση του χρέους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα χρήματα για τη διαχείριση του χρέους», τόνισε.
 
Επιτέλους αποκαλύπτεται το σχέδιο των Γερμανών. Ζητάνε να τους υποθηκεύσουμε τα κοιτάσματα σε υδρογονάνθρακες που διαθέτουμε. Αυτός είναι ο λόγος που από την αρχή μας έβαλαν στα μνημόνια και μας καταχρέωσαν. Αυτός ήταν ο στόχος του Βερολίνου από την αρχή. Τα πλούσια κοιτάσματα της Ελλάδας που υπερβαίνουν ακόμα και εκείνα της Αλάσκας και την ατακτη υποχωρηση στα εθνικα ζητηματα με ταπεινωση και οχι μονο.
 
Οι δανειστές τα θέλουν όλα ακόμη και την υποθήκευση των υδρογονανθράκων της χώρας. Ανεβάζοντας το ποσό της «βοήθειας» που χρειάζεται η Ελλάδα σε ποσά πολύ πάνω και από τα 50 δισ. που έχουν ακουστεί -ακόμη και για 90 δισ. γίνεται λόγος- οι «ανεπίσημες» πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και γι΄ αυτό το ενδεχόμενο!
 
Συνεπώς δεν ήταν "τυχαίο" το χθεσινό έγγραφο Σόιμπλε, το οποίο έκανε λόγο για πενταετές Grexit.
 
Σύμφωνα με έγγραφο του Β.Σόιμπλε που έχει δοθεί σε όλες τις χώρες του Eurogroup και το οποίο αποκάλυψε χθες η FAZ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προτείνει να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τουλάχιστον για πέντε χρόνια και στο διάστημα αυτό να δίνεται ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.
 
Πηγη:Bαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: