Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Αμερικανός πρώην Υπουργός : Σε καμία περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη




Ιούλιος 12, 2015.
Η Ουάσιγκτον έχει  ένα άμεσο ενδιαφέρον, πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ, που αγόρασαν ( οι Αμερικανοί) με έκπτωση το δημόσιο χρέος (της Ελλάδας), με σκοπό να επωφεληθούν  από μια συμφωνία που θα πληρωθεί το κάθε δολάριο με 100 σεντς.

Η Ουάσιγκτον έχει, επίσης, άμεσο (μέγιστο) ενδιαφέρον από ό, τι τα συμφέροντα των Ευρωπαίων για τόκο  ένα τοις εκατό ,με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να λεηλατήσουν τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
Η Ουάσιγκτον έχει άμεσο (μέγιστο) ενδιαφέρον, για την προστασία της ενότητας της ΕΕ και ως εκ τούτου, του ΝΑΤΟ, του μηχανισμού της Ουάσιγκτον, που θα αντιταχθεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία.
Εάν οι δύσκαμπτοι Γερμανοί, σκέφτονταν  να εκδιώξουν την Ελλάδα από την ΕΕ, η Ελλάδα με τη σειρά της θα στρέφονταν στη Ρωσία αναζητώντας οικονομική διάσωση και την ίδια ιδέα θα μπορούσαν να έχουν  η Ιταλία και η Ισπανία και, ίσως, τελικά, η Γαλλία.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η νότια Ευρώπη θα γίνονταν μέλη της  Ρωσικής Ευρασιατικής Ένωσης και η αμερικανική ισχύς θα παρέμενε (στατική) στο ΝΑΤΟ.
Αυτό ήταν ένα απαράδεκτο σενάριο για την Ουάσιγκτον.
Εάν τα δημοσιεύματα είναι σωστά, η Βικτώρια Νούλαντ, είχε, ήδη, πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στον Έλληνα πρωθυπουργό και του εξήγησε ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση ή να δημιουργήσει σχέσεις με τους Ρώσους  γιατί θα υπάρξουν συνέπειες, που με την ευγενική γλώσσα σημαίνει ανατροπή ή δολοφονία.
Αν και, ο Έλληνας πρωθυπουργός, πιθανόν, το γνώριζε αυτό χωρίς να χρειαστεί  την επίσκεψη της.
Και το άρθρο του Paul Craig Roberts καταλήγει:
Εάν η κατάσταση της Ελλάδας και οι αναμενόμενες καταστάσεις  της  Ιταλίας και της Ισπανίας  αντιμετωπίστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή, όπως προτείνει το άρθρο αυτό, αυτό σημαίνει ότι ο μηχανισμός του ΝΑΤΟ για πίεση από την Ουάσιγκτον προς τη Ρωσία παραμένει άθικτος και ότι η Ουάσιγκτον προτίθεται να συνεχίσει τη σύγκρουση. Πρόκειται για κακές ειδήσεις και για ένα κακό αποτέλεσμα της Ελλάδας παρά την επιτυχία του δημοψηφίσματος.
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: