Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Χακάρι: Στη φυλακή ο Δήμαρχος που κήρυξε αυτονομία




Για προσπάθεια διατάραξης της συνταγματικής τάξης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το τούρκικο δικαστήριο  για την Ντιλέκ Χατίπογλου και Νουρουλάχ Τσιφτσί, επικεφαλής του Δήμου Χακάρι καθώς και για τον τοπικό πρόεδρο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP)  Ισμαήλ Σιχάτ Καγιά.

Και οι τρεις συνελήφθησαν  και παραπέμφθηκαν στο γραφείο του Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι ως επικίνδυνοι  για την ακεραιότητα της χώρας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι «διαταράσσουν την ενότητα  του κράτους  και πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».
Οι τρεις συλληφθέντες Κούρδοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία  ισχυρίζονταν ότι «δεν υπάρχει κράτος δικαίου στην Τουρκία» και «βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει τη βούληση του λαού. Θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική δημοκρατία, προωθώντας στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Ο λαός μας πρέπει να δώσει ένα μάθημα δημοκρατίας στους Τούρκους,  θέλουμε ο λαός να διαχειρίζεται την τύχη του και όχι να εφαρμόζεται σε αυτόν πολιτική γενοκτονία».
 
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: