Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

«Ευέλικτη ανταπόκριση»: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αεραποβατική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη



Ξεκίνησε η μεγαλύτερη άσκηση αεραπόβασης στην Ευρώπη που έχει πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου» όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας. Τουλάχιστον 1.100 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές της «διάσημης» 82ης αερομεταφερόμενης Μεραρχίας (173η και 1η Ταξιαρχία) και αλεξιπτωτιστές από 10 άλλες χώρες μέλη  του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν μαζικά άλματα  στη Γερμανία λίγο έξω από την πόλη Χόνχενφελ κοντά στην Νυρεμβέργη.
Στην άσκηση η οποία ονομάζεται «ευέλικτη απάντηση» λαμβάνουν μέρος στρατεύματα εκτός των ΗΠΑ από την Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία,  την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και την Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό η χώρα μας συμμετέχει με μικρό αριθμό 5 υπαξιωματικών.
Η άσκηση ξεκίνησε από τις 17 Αυγούστου και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου ενώ το διάστημα που προηγήθηκε αναλώθηκε στην προετοιμασία αι συγκέντρωση των συμμετεχόντων δυνάμεων. Ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων που θα συμμετάσχουν ανέρχεται στα 4.500 άτομα  και εκτός από το εκπαιδευτικό κέντρο στο Χόνχενφελ πτώσεις αλεξιπτωτιστών θα πραγματοποιηθούν και στο εκπαιδευτικό κέντρο Νόβο Σέλο της Βουλγαρίας.
Να σημειωθεί πως η 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών θα αντικαταστήσει στο τέλος του έτους την 2η Ταξιαρχία (και οι δύο μονάδες της 82ης) στο ρόλο παγκόσμιας ταχείας αντίδρασης  Global Response Force (GRF), με αποστολή την ανάπτυξη της μονάδας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσα σε 96 ώρες.

 Πηγη:Pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: