Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ


Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρέπει να εξετάσει πιο προσεκτικά το κουρδικό ζήτημα. Όταν το κάνει, θα διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν πρέπει να ονομάζεται ‘Κουρδικό Ζήτημα’, αλλά θα ήταν πιο απλό να το αποκαλούν «το πρόβλημα του τουρκικού ρατσισμού», γράφει ο Uzay Bulut στην αμερικανική ιστοσελίδα του «Gatestone Institute- International Policy Council».

Οι Κούρδοι στην Τουρκία ήταν πάντοτε οι βάναυσα καταπιεσμένοι, ακόμη και όταν δεν υπήρχε η οργάνωση που ονομάζεται ‘PKK’.
Οι Κούρδοι δεν είναι αυτοί που ξεκίνησαν τον πόλεμο στο Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι ηγέτες έχουν ανοικτά και με σαφήνεια δήλωσαν ότι, παρά το σύνολο της κρατικής τρομοκρατίας, μαζικών δολοφονιών και καταπιέσεων που έχουν υποστεί, εντούτοις επιθυμούν να ζήσουν ειρηνικά με τους Τούρκους, Άραβες και Πέρσες γείτονές τους.
Ο πόλεμος που υπάρχει επιβάλλεται στους Κούρδους.
Οι τουρκικές αρχές, διατείνονται ότι οι τουρκικές δυνάμεις «ασφαλείας» κάνουν ότι κάνουν προκειμένου να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τους Κούρδους- γιατί οι Κούρδοι πραγματοποιούν «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, ή όταν μόνο το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα επιτίθεται σε στόχους στην Τουρκία.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, αφού οι τουρκικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων ήταν πάντοτε έντονες, ακόμη και όταν, το PKK κήρυξε μονομερώς εκεχειρίες.
Για το 2014 μπορούμε να σημειώσουμε ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του PKK, αλλά ο Faysal Sariyildiz, Κούρδος βουλευτής του  «Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών» (HDP), δήλωσε ότι στη διάρκεια του περασμένου έτους, σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, 3.490 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τέθηκαν υπό  κράτηση, 880 έχουν φυλακισθεί και 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί με σφαίρες της αστυνομίας».
«Αυτές οι επιθέσεις», δήλωσε ο Μάρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, «επιδεινώνουν μόνο τη συνέχιση και τον κύκλο της βίας. Θέλουμε να δούμε να σταματάνε αυτές οι επιθέσεις. Θέλουμε να δούμε το PKK να αποκηρύξει τη βία και να επανενταχθεί στις συνομιλίες με την κυβέρνηση της  Τουρκίας».
Το τουρκικό κράτος
Οι ιδρυτές του τουρκικού κράτους προωθούν τον τουρκικό εθνικισμό στην πλήρη έκτασή του, ενώ αρνείται την ίδια την ύπαρξη των Κούρδων στην Τουρκία εφάρμοσε πλήρως την απαγόρευση της κουρδικής γλώσσας, του πολιτισμού και των γεωγραφικών τοπωνυμιών.
Αποκάλεσαν τους Κούρδους  «ορεσίβιους Τούρκους» και δεν επιτρέπουν στους Κούρδους να θεσπίσουν νομικά πολιτικά κόμματα, μέχρι τη δεκαετία του 1990. Η λέξη Κούρδος ήταν απαγορευμένη.
 Μετά από αυτά, έκλεισαν επτά νόμιμα φιλοκουρδικά πολιτικά κόμματα με το συνταγματικό δικαστήριο,  για πάνω από 20 χρόνια.
Δεκάδες κουρδικά χωριά πυρπολήθηκαν από τον τουρκικό στρατό και δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν γενικώς.
Όταν οι Κούρδοι αρχίζουν να αντιστέκονται και ζητάνε να είναι ελεύθεροι και να έχουν λόγο στις δικές τους υποθέσεις στην κουρδική περιφέρεια, η Τουρκία απορρίπτει κάθε αίτημα και τους κατηγορεί ότι είναι ‘τρομοκράτες’ ή ‘προδότες’.
Ο Ρατσισμός των Τούρκων
Αυτή είναι η νοοτροπία των ρατσιστών της Τουρκίας, το τουρκικό κράτος θέλει αυτό να καθορίζει πως θα ονομαστεί το κουρδικό ζήτημα, πότε θα τελειώσει  με αυτό, με ποιον τρόπο θα το επιλύσει και πότε θα ζήσουν ή θα πεθάνουν οι Κούρδοι.
Το τούρκικο κράτος έχει πρόβλημα ρατσισμού και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.
 
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: