Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα πλήγματα κατά της Ελληνικής Μειονότητας στη Χειμάρρα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «himara.gr»  η πρώτη φουρνιά  των μαθητών που εντάχθηκε στην πρώτη δημοτικού το έτος 2006, ολοκλήρωσε  τις τρεις  τάξεις του Γυμνασίου  στο ελληνικό σχολείο «Όμηρος» της  Χειμάρρας  το σχολικό έτος 2014-2015.
Το «Όμηρος» όμως δεν διαθέτει Λύκειο, προκειμένου οι μαθητές αυτοί από τη Χειμάρρα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, ώστε το Λύκειο να λειτουργήσει στο κτίριο του παλαιού σχολείου στην Παλαιά Χειμάρρα, οι διαδικασίες κόλλησαν στην άδεια που θα έπρεπε να χορηγήσει το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ουδέποτε την έδωσε για να προχωρήσει η συνέχεια της εκπαίδευσης των μαθητών.
Συνεπώς, τα 25 παιδιά περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ώστε να φοιτήσουν στο Λύκειο του σχολείου « Όμηρος». Η λύση όμως δεν ήρθε ποτέ και τα παιδιά αυτά, τη μόνη λύση που έχουν, είναι να εγγραφούν στο λύκειο του αλβανικού σχολείου, ακυρώνοντας έτσι σπουδές εννέα ετών.
Την ίδια στιγμή η ε/φ «Τέλεγκραφ», δημοσιεύει συνέντευξη που πήρε από τον πολίτη  Πασχάλη Νεστούρη, που διαμένει στην Αυλώνα, ο οποίος κατηγορεί τόσο το Δήμο και το Δήμαρχο Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, όσο και την κυβέρνηση Ράμα, ότι με πλαστά δικαιολογητικά, του πήραν μεγάλο οικόπεδο που διέθετε στη Χειμάρρα, του άλλαξαν παράνομα την κυριότητα από ιδιωτική περιουσία σε  περιουσία του Δημοσίου, με σκοπό  να το παραχωρήσουν σε ιδιωτική εταιρεία, πελάτη τους, προκειμένου να κτίσει εκεί τουριστικό θέρετρο.

Πηγη:Pronews



Δεν υπάρχουν σχόλια: