Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Βίντεο: "Έκρυψαν" τον ουρανό ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην άσκηση του ΝΑΤΟ της Ανατολής

 Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Βγήκαν τα πρώτα άκρως εντυπωσιακά βίντεο από την τεράστια στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Ρωσική Ομοσπονδία μαζί με τις χώρες μέλη του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).
 
Εν μέσω απειλών από τις ΗΠΑ και την Δύση για τις μεταφορές στρατιωτικού και έμψυχου υλικού στην Συρία η Ρωσική Ομοσπονδία απαντάει με τις μεγαλύτερες ασκήσεις του έτους που μόνο τα νούμερα ανδρών και οι ποσότητες πολεμικού υλικού που χρησιμοποιούνται προκαλούν δέος, καθώς συμμετέχουν 95.000 στρατιώτες, 170 πολεμικά αεροσκάφη, 7.000 οπλικά συστήματα και 20 πλοία.
 
Περιλαμβάνονται δυνάμεις από τις έξι χώρες μέλη του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) δηλαδή από Ρωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Kyrgyzstan, Tajikistan, και Uzbekistan, και είναι μια συνολική δήλωση δύναμης απέναντι στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα ρωσικά σύνορα εδώ και ενάμισυ χρόνο, αλλά και απάντηση στις αμερικανικές ενοχλήσεις επειδή η Μόσχα επέλεξε να στηρίξει την Συρία στον αγώνα της κατά των ισλαμιστών του ISIL.
 
Η κοινή αυτή άσκηση δεν έρχεται σε τυχαία στιγμή καθώς η Μόσχα εδώ και καιρό επιχειρεί να δημιουργήσει ένα "αντι-ΝΑΤΟ" στο οποίο φιλοδοξεί στο τέλος να εισέλθει και η Κίνα,προκαλώντας ραγδαίες αλλαγές στην παγκόσμιες ισορροπίες ισχύος.
 
Ένας τέτοιος γεωπολιτικός σχηματισμός θα είχε την απόλυτη υπεροπλία και σε πυρηνικό αλλά και σε συμβατικό επίπεδο έναντι της Δύσης.
 
H παροχή βοήθειας στη Συρία αλλά και η εντυπωσιακή σε μέγεθος άσκηση του "ανατολικού ΝΑΤΟ" της CSTO, προκάλεσαν σφοδρές ανησυχίες και στην Τουρκία καθώς ανατρέπουν τα σχέδια της για διαμελισμό της Συρίας και δημιουργίας τουρκμενικού (τουρκόφωνου) κράτους, αλλά νιώθει και την απειλή ενός ανταγωνιστικού συνασπισμού χωρών απέναντ στο ΝΑΤΟ και η ίδια να βρίσκεται ακριβώς επάνω στο μελλοντικό πεδίο αντιπαράθεσης.
 
Tρομοκρατημένη εμφανίζεται η Άγκυρα από την απόφαση της Μόσχας για έμπρακτη στρατιωτική ενίσχυση της Συρίας καθώς πρώτο της μέλημα είναι η ανατροπή της νόμιμης συριακής κυβέρνησης και η δημιουργία τουρκμενικού κράτους τα βόρεια της χώρας για την αποτροπή της ενοποίησης των κουρδικών εδαφών ένα μεγάλο Κουρδιστάν που θα περιλαμάνει τουρκικά,συριακά και ιρακινά εδάφη.
 
Η εφημερίδα Hurriyet σε δημοσίευμα με τίτλο «Turkish FM to pay official visit to Russia - Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέπτεται επισήμως την Ρωσία» αναφέρει ότι "αυξάνεται η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις" αφότου η Ρωσία παραδέχτηκε ότι ήδη ενισχύει στρατιωτικά τη Συρία στο αγώνα της κατά των ισλαμιστών εισβολέων.  
 
Όπως γράφει η εφημερίδα η Τουρκία ανησυχεί ότι αυτές οι ρωσικές ενέργειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ίδια, γεγονός, που όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έκανε ήδη γνωστό στη Ρωσία.
 
Στην επίσκεψή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα επιχειρήσει να θέσει θέμα Τατάρων στην ρωσική Κριμαία στην οποία αποτελούν μόλις το 10% του πληθυσμού, αλλά είναι σαφές ότι θέλουν (οι Τούρκοι) να δημιουργήσουν εντάσεις. Άλλωστε έχουν εμφανιστεί Τάταροι να πολεμούν στην Συρία στο πλευρό του ISIL ενώ υπήρχαν αναφορές ότι Τάταροι Τούρκοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που ανετρεψαν τον νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας Β.Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο του 2014.
 
Το CNNTurk αναφέρει ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να προωθεί ρωσικά άρματα μάχης σε στρατιωτική βάση στη Συρία με τα πρώτα 7 ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 να έχουν εγκατασταθεί κοντά στην νέα ρωισκή αεροπορική βάση της Jeblah 25 χλμ μακριά από την Λαττάκεια. Σύμφωνα πληροφορίες που ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr η Ρωσία έχει ήδη εγκαταστήσει μονάδες πυροβολικού στην περιοχή.
 
Πιθανότατα και τα άρματα μάχης αλλά και το πυρβολικό έχουν εγκατασταθεί για την προστασία της βάσης. 

Πηγη:Pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: