Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ: ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ «Κόκκινο ποτάμι»: Χιλιάδες τουρκικού προσωπικού και εκατοντάδων αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ και Α/Κ πυροβόλων στην συριακή Αλ-Μπαμπ



  
του Πάνου Σπαγόπουλου Τεράστιες για τα δεδομένα της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι οι ενισχύσεις που στέλνει ο τουρκικός Στρατός στο «βάλτο της Συρίας» προκειμένου να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του και του FSA για την κατάληψη της αλ-Μπαμπ.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύονται με 3000 προσωπικού ειδικών δυνάμεων, 2000 πεζικού, 2 Μ/Κ τάγματα, 2 Ίλες αρμάτων, 2 Μοίρες Πυροβολικού, ένα λόχο διαβάσεων και  ένα τάγμα Α/Κ αντιαεροπορικών συστημάτων Atilgan. Συνολικά οι τουρκικές ενισχύσεις ανέρχονται σε 10.000 άνδρες διοικούμενες από ένα υποστράτηγο.
Πρακτικά πρόκειται για μια δύναμη επιπέδου Μεραρχίας η οποία θα βρεθεί μαζί τουλάχιστον 10.000 άνδρες του FSA και όλες αυτές οι δυνάμεις έξω από την αλ-Μπαμπ στην βόρεια Συρία.
Οι ενισχύσεις από την 1η Στρατιά στην Ανατολική Θράκη είναι συνεχείς. Ακόμη 25 άρματα μάχης Μ 60  και 10 ΤΟΜΑ AIFV μετακινήθηκαν από το Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη για τη Συρία και οι ενισχύσεις δείχνουν να μην έχουν τέλος.
Το παραπάνω σημαίνει ότι η Τουρκία δεν συγκεντρώνει τις δυνάμεις αυτές για να καταλάβει την αλ-Μπαμπ την οποία υπερασπίζονται όχι πάνω από 1000 ενόπλους της ISIS αλλά για μια γενικότερη εμπλοκή και κυρίως –το αγαπημένο “άθλημα” των Τούρκων- κατοχή συριακού εδάφους χωρίς ημερομηνία αποχώρησης.
Βέβαια ο συριακός Στρατός δεν έχει σταματήσει να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον του FSA  βόρεια από την αλ-Μπαμπ με βολές πυροβολικού από το ύψωμα Shale προκαλώντας απώλειες στους ισλαμιστές αντάρτες.
Παρά το γεγονός ότι ο FSA ανακοίνωσε ότι διέσπασε την πρώτη αμυντική γραμμή της ISIS στην πόλη, οι τουρκικές και συμμαχικές τους δυνάμεις δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους κάποιο σημαντικό μέρος της πόλης, αναμένοντας επιπλέον ενισχύσεις.


 Τα αποτελέσματα της επίθεσης οχήματος VBIED της ISIS σε θέσεις του FSA βόρεια απο την αλ-Μπαμπ
Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: