Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκία: Σε τροχιά ο δεύτερος στρατιωτικός δορυφόρος


«Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με διάφορους άλλους κορυφαίους Τούρκους αξιωματούχους είδε την εκτόξευση του δορυφόρου επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία στην Άγκυρα.

Ο δορυφόρος  που τέθηκε σε τροχιά είναι υψηλής οπτικής ανάλυσης για δορυφορικές παρατηρήσεις επί της γης και ειδικότερα για πολιτικές και στρατιωτικές εφαρμογές, που δίνουν εικόνες υψηλής ανάλωσης με σάρωση που φθάνει στα 0,80 μέτρα καθώς και ψηφιακής απεικόνισης σε σύστημα X-band για το χειρισμό και αξιολόγηση των δεδομένων, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Η εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου, Gokturk 1,   έγινε από το Κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας τη Δευτέρα.
Ο Ερντογάν δήλωσε κατά την τελετή ότι η ανάπτυξη και η κατασκευή πιο προηγμένων δορυφόρων από τον Gokturk 1, με σάρωση έως 0,50 μ. (50 εκατοστά) είναι ο επόμενος στόχος για την Τουρκία.
«Σήμερα η εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό  στην αμυντική βιομηχανία της είναι στο ήμισυ του ποσοστού που ήταν πριν από 14 χρόνια. Το ποσοστό συμμετοχής μας σε αυτόν τον δορυφόρο είναι της τάξης του 20%», πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στον τερματισμό των εξαρτήσεων από τους ξένους στους τομείς της άμυνας και του διαστήματος.
Ο δορυφόρος εκτός από τις στρατιωτικές εφαρμογές, με τις δυνατότητες απεικόνισης που έχει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δασών, τις παράνομες κατασκευές, τη διαχείριση καλλιεργειών και την αξιολόγηση ατυχημάτων μετά από φυσικές καταστροφές.
Ο δορυφόρος θα ‘βλέπει’ την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ολόκληρης της Αφρικής, όπως σημειώνεται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: