Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Σκόπια: Χώρες του ΝΑΤΟ πιέζουν την Ελλάδα για το όνομα


«Ζάεφ: Περιμένω έντονη αντίδραση της Ρωσίας για ΝΑΤΟ, αλλά είμαι έτοιμος για τα πάντα»

«Περιμένω μια έντονη αντίδραση από τη Ρωσία, αλλά για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ είμαι έτοιμος για τα πάντα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του, ζωντανά, στην τηλεόραση «Antena-M» του Μαυροβουνίου.

Η Ρωσία είναι ενάντια στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει τη χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενώ ο Ζάεφ θα τονίσει ότι η αντίδραση που περιμένει από τη Ρωσία θα είναι  παρόμοια με αυτή της ένταξης του Μαυροβουνίου.
«Θα δημιουργηθεί ένα επεισόδιο, που θα λήξει μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε ο πρέσβης  των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, Νάνο Ρουζίν.
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ισμέτ Ραμαντάνι, λέει ότι σε αντίθεση με το Μαυροβούνιο, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του σκοπιανού κράτους υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
«Στα Σκόπια,  δεν υπάρχει εθνική δομή στην οποία θα μπορούσαν (οι Ρώσοι) να βρουν υποστήριξη για τη μη ένταξη στο ΝΑΤΟ», λέει ο Ραμαντάνι.
Τόσο ο Ρουζίν, όσο και ο Ραμαντάνι μοιράζονται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι τα Σκόπια θα είναι το επόμενο 30ο  μέλος της Συμμαχία.
Επίσης και οι δύο αναφερόμενοι άνδρες τονίζουν ότι  τώρα η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση από ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ για να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα του ονόματος.
«Υπάρχει κάποια ανησυχία στο ΝΑΤΟ, στις χώρες της ΕΕ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πιέζουν ποικιλότροπα την Ελλάδα», δήλωσε ο Ραμαντάνι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: