Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο η προμήθεια των 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa





Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπου επικυρώθηκε και επίσημα η προμήθεια των 70 εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa.
Από το ΚΥΣΕΑ απουσίαζε  ο  Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στη Ρώμη.
Νωρίτερα πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωναν ότι το θέμα της προμήθειας των εξοπλισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης  έχει πλέον κλείσει δηλαδή έχει δοθεί η απάντηση στη LOA για την προμήθειά τους.
Η σχετική απόφαση ελήφθη και 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης  και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior»  θα ενταχθούν στο ενεργητικό της Αεροπορίας Στρατού. Προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Από τα 70 τα 36 θα αξιοποιηθούν επιχειρησιακά σε μονάδες των νησιών προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη πυρός. Τα υπόλοιπα 34 θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και πηγή ανταλλακτικών.
Σύμφωνα με τους κύκλους του ΓΕΕΘΑ η προμήθεια αυτών των ελικοπτέρων λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης ήταν η πλέον πρόσφορη αν και όχι η ιδεατή ενώ σημειώνουν ότι θα αγοράσουν τα 70 ελικόπτερα στην τιμή που κάνει ένα ελικόπτερο Αpache. 
Τα Kiowa είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, διαθέτουν πλατφόρμα οπλικών συστημάτων και φέρουν τα ίδια όπλα με αυτά που έχουν τα Αpache.
Αφού ολοκληρωθεί η αγορά, μεταφερθούν στην Ελλάδα, συντηρηθούν και καταστούν επιχειρησιακά, τα ελικόπτερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΣ, θα μεταφερθούν στα νησιά. .
Το κόστος αναμένεται στα 46 εκατομμύρια δολάρια


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: