Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ο τουρκικός Στρατός σε απόσταση «αναπνοής» από αμερικανικές δυνάμεις! - Η Ρωσία στέλνει νέα S-400 στη Συρία







Το συνοριακό πέρασμα Ras Al-‘Ayn  με τη Συρία διέσχισαν τουρκικές δυνάμεις κινούμενες προς την κατεύθυνση της πόλης Al-Hasakah η οποία βρίσκεται 290 χλμ. ανατολικά με την Αφρίν, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο με τις δυνάμεις του YPG/SDF.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Al-Hasakah βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον μια βάση στην περιοχή  στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το SDF.
Είναι άγνωστο εάν η Τουρκία έχει σκοπό να προχωρήσει σε προώθηση των δυνάμεών της στο συγκεκριμένο τομέα, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αμερικανικών μονάδων στην περιοχή και μάλλον πρόκειται για κάποιου είδους δοκιμή προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις του SDF.
Ακόμη ανατολικότερα από την Al-Hasakah το  τουρκικό πυροβολικό έχει αρχίσει να πραγματοποιεί βολές στην πόλη Al-Qamishli η οποία είναι ιδιαιτέρα πυκνοκατοικημένη. Και βρίσκεται επάνω στη συνοριακή γραμμή με την Τουρκία.
Στο άλλο μέτωπο, αυτό της Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν την ενίσχυση των δυνάμεών τους, ενώ εκτείνουν τις επιχειρήσεις τους ανατολικότερα προς την Αζάζ η οποία απέχει σχεδόν 40 χλμ. από την Αφρίν.



Latest situation in Afrin region.

Afrin bölgesinde son durum pic.twitter.com/H0kLdBS4Ey
Video footage of grad missiles shelling on Pkk targets in the northern Rajo last night.

Gece kuzey Raco bölgesine yapılan grad atışları pic.twitter.com/34RWnqkZ8V

Δεν υπάρχουν σχόλια: