Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο Κοσσυφοπέδιο

Εφημερίδα του Κοσόβου ισχυρίζεται ότι οι έξι συλληφθέντες Τούρκοι βρίσκονται ακόμη στο αεροδρόμιο της Πρίστινα

Το Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 200 Τούρκοι στο Κοσσυφοπέδιο που ζητούνται από τις τουρκικές αρχές.
Αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία λειτουργεί επίσης σε συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αναζητά 200 Τούρκους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε δελτίο Τύπου, ο οργανισμός αυτός εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύλληψη των έξι Τούρκων στο Κοσσυφοπέδιο, ένα μήνα μετά την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Μπιάλαλ Ουκάρ. Κατά την επίσκεψή του είχε διαμαρτυρηθεί για το ρόλο των σχολείων Γκιουλέν στο Κοσσυφοπέδιο.
«Το γεγονός ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου δεν συνεργάζονται με τους δικηγόρους των συλληφθέντων αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα για ενδεχόμενη παραβίαση των νόμιμων διαδικασιών στη χώρα. Ενδέχεται τα μέλη των οικογενειών των συλληφθέντων να απελαθούν στην Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση που προσθέτει η Τουρκία δεν είναι ασφαλές μέρος για άτομα που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδρασαν στο Κοσσυφοπέδιο συνεργαζόμενες με τη μυστική υπηρεσία της Πρίστινα στη σύλληψη των έξι Τούρκων καθηγητών και με ειδικό αεροσκάφος της MiT μεταφέρθηκαν στη Τουρκία, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
Άλλες πηγές (gazetaexpress.com) σε δημοσίευμά της, πριν από λίγο, αναφέρει ότι οι συλληφθέντες δεν μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, αλλά βρίσκονται έγκλειστοι σε αίθουσα του αεροδρομίου της Πρίστινα. Η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Η σύλληψη των έξι Τούρκων  έγινε χωρίς γνώση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Φλαμούρ Στέφανο και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ντίτον Γκάσι για τη σύλληψη των έξι δήθεν γκιουλενιστών και την απαγωγή τους στην Τουρκία.
Ο Χαραντινάι και ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ενημερωθεί για αυτήν τη δράση.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κάντρι Βεσέλι κατηγόρησε τον πρόεδρο Θάτσι ότι γνώριζε και ενέκρινε αυτή τη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: