Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Α/ΓΕΣ: Το συγκλονιστικό βίντεο και οι ευχές από το μνημείο της κυράς της Ρω

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, επέλεξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, να ευχηθεί για την αυριανή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Από την εσχατιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Ρω, έχοντας δίπλα του τους "φρουρούς" της ελληνικής νησιωτικής γης, ο "Νο1 στρατιώτης του Στρατού Ξηράς", έψαλλε μπροστά στο μνημείο της Κυράς της Ρω, τον Εθνικό Ύμνο κατά την έπαρση της σημαίας.  "Αθάνατη Ελληνική Ψυχή! Χρόνια Πολλά." έγραψε στη συνοδευτική λεζάντα του βίντεο.

Με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Φρουράς, ο Α/ΓΕΣ μετέβη και στα τρια νησιά του συμπλέγματος της Μεγίστης όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό φρόνημα των στρατιωτών. Στο βίντεο φαίνεται ότι οι στρατιωτες έχουν εξοπλιστεί με διόπτρες νυχερινής παρατήρησης. Στις φρουρές συμμετέχουν επίσης επίλεκτοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Άλλωστε και ο διοικητής που έχει επιλεγεί από την ηγεσία για τη ΔΑΝ Μεγίστης είναι από τους πλέον μάχιμους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων.

Είναι επίσης σαφές ότι αναβαθμίζεται συνολικά και θα ληφθούν κι άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, η φρουρά της Διοίκησης Άμυνας Μεγίστης. 


https://www.facebook.com/alkis.ndu/videos/10216360262502929/


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: