Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

OMO Ilinden-Pirin: Για τους Βουλγάρους είναι ρητορική μίσους αν λέμε ότι είμαστε ''(Σλαβο)μακεδόνες''!


Ο Στόικο Στόικοφ, συμπρόεδρος του OMO Ilinden-Pirin- [Οργανισμός Ενωμένης Μακεδονίας- Ίλιντεν -  Πιρίν -Κόμμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Ενσωμάτωσης του Πληθυσμού]


«Είναι σημαντικό για τη Βουλγαρία να αμφισβητήσει τη 'μακεδονική' γλώσσα, επειδή αρνείται την ίδια την ύπαρξη του 'μακεδονικού' έθνους».

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής  Στόικο Στόϊκοφ, συν-πρόεδρος της οργάνωσης OMI Ilinden Pirin στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Σκοπίων, τονίζοντας  ότι δεν εκπλήσσεται από τη στάση της Βουλγαρίας σχετικά με το βέτο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων.

 Είναι σημαντικό για τη Βουλγαρία να αμφισβητήσει τη 'μακεδονική γλώσσα', διότι αρνείται την ίδια την ύπαρξη του 'μακεδονικού έθνους', και από την άλλη πλευρά θα στερήσει οποιαδήποτε ευκαιρία στο μέλλον να ζητήσει αναγνώριση της (Σλαβο)μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία, η οποία αποτελεί βασικό πρόβλημα για τη Βουλγαρία.

 Εάν η 'μακεδονική γλώσσα' είναι μια ειδική γλώσσα και μάλιστα με το δεδομένο ότι στο παρελθόν μελετήθηκε στη Βουλγαρία, τότε είναι σαφές ότι η βουλγαρική θέση δεν μπορεί να προστατευτεί  - είπε ο Στόικοφ.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η υποβάθμιση του λαού και της 'μακεδονικής' γλώσσας στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και μόνο κατά την περίοδο μετά το 1944.


Η Βόρεια Μακεδονία έχει μεγάλη παθητική στάση και δεν απαιτεί τίποτα από τη Βουλγαρία και η Βουλγαρία επιβάλλει συνεχώς τις απαιτήσεις της. 

Όπως κάθε έθνος, το (σλαβο)μακεδονικό πρέπει να γνωρίζει τα εθνικά του συμφέροντα και να τα υπερασπίζεται.

 Η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών ενός έθνους πρέπει να γίνει σεβαστή. Είμαστε επίσης  (Σλαβο)Μακεδόνες και περιμένουμε ότι οι άλλοι αδελφοί μας από τη Βόρεια Μακεδονία να ανησυχούν για τη θέση μας και να μας υποστηρίζουν αλληλέγγυοι  - πρόσθεσε ο Στόικοφ.

Ο Στόικοφ τόνισε ότι αυτές οι θέσεις της επίσημης Σόφιας είναι 50 ετών και δεν πιστεύει ότι χωρίς διεθνή πίεση θα αλλάξουν ακόμη και μετά τις εκλογές.

Αν λοιπόν θεωρούμε τους εαυτούς μας 'Μακεδόνες', θεωρείται ρητορική μίσους εναντίον της Βουλγαρίας, γιατί πρέπει να είμαστε Βούλγαροι  - δήλωσε ο καθηγητής Στόικοφ, προσθέτοντας ότι η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της.

 Όπως είπε ενημέρωσε την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν πρέπει να γίνουν πλέον παραχωρήσεις, διότι έχουν ήδη γίνει τεράστιες παραχωρήσεις στην Ελλάδα και γίνουν παραχωρήσεις και με τη Βουλγαρία, τότε το μακεδονικό έθνος μπορεί, απλά,  να αφανιστεί.

 

Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: