Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ελληνική εταιρεία επενδύει 6 εκ.ευρώ στη ... FYROM (φυσικά)

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ


"Στην Harma Fruit, με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτή και την προστασία του Έλληνα παραγωγού, έχουμε θέσει σαν στόχο να προωθήσουμε στην Ελληνική και στην παγκόσμια αγορά, μία σειρά ...πιστοποιημένων προϊόντων που αποτελείται κυρίως από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Σκοπός μας είναι να καθιερώσουμε την Harma Fruit σαν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των οπωροκηπευτικών η οποία, μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα προσφέρει στο πιάτο του καταναλωτή πιστοποιημένα, υγιεινά και πάνω απ’όλα γευστικά προϊόντα, καλλιεργημένα κάτω από την αυστηρή επιτήρηση και την ανελλιπή φροντίδα των γεωπόνων της εταιρείας μας.
Η HARMAFRUIT διακινεί σήμερα περίπου 14.000 τόνους ετησίως. Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από τις περιοχές της Πέλλας της Ημαθίας, της Άρτας, της Καβάλας, της Λάρισας, της Ηλείας της Κρήτης, και της Πιερίας."


λέει το "βιογραφικό" (http://www.harmafruit.com/cma/index.php/gr/) της εταιρείας του Χρήστου Κελεσίδη, από την Πέλλα.


Η εταιρεία θα κατασκευάσει μονάδα αποθήκευσης, ψύξης και διανομής στη Γευγελή της FYROM. Την ανακοίνωση έκαναν οι ιδιοκτήτες της, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Επενδύσεων της γειτονικής χώρας Τζέρι Ναούμοφ, ο οποίος δήλωσε ότι οι Έλληνες επενδυτές έμειναν έκπληκτοι από το "ιδανικό επενδυτικό κλίμα που προσφέρει η ΠΓΔΜ και επιτρέπει την εξαγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων σε όλη την Ευρώπη".
Από την πλευρά του ο Χρήστος Κελεσίδης, δήλωσε ότι "το ιδανικό κλίμα και η ιδανική τοποθεσία συνετέλεσαν στη λήψη της απόφασής του να επενδύσει στην ΠΓΔΜ".
....
....
Για όσους βιαστούν να κακολογήσουν τον έλληνα επιχειρηματία, να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι η πιό εχθρική χώρα του πλανήτη σε επενδύσεις, ότι παρά τα όσα υπόσχονται οι παπατζήδες πολιτικοί, έχει τη χειρότερη γραφειοκρατία στον κόσμο και στην κοινωνία, ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζεται με μίσος και απαίτηση να πληρώνει μόνο και ποτέ να μην κερδίζει. Έτσι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πέντε δεκάρες να τις επενδύσουν, τις βγάζουν στις γειτονικές χώρες, όπου απλά τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους. Στην Ελλάδα, μπορεί να ρίξει κάποιος 6 εκ.ευρώ για να κάνει ένα εργοστάσιο και να του ακυρώσει την επένδυση -για πάντα- ένας υπαλληλάκος σε μια πολεοδομία κωμόπολης, ο οποίος διαπίστωσε ότι στην καμινάδα υπάρχουν 32 τούβλα, αντί για 33 ή ένας ελεγκτής του ΙΚΑ, ο οποίος θα περάσει από το εργοστάσιο, θα δει τον καφετζή και θα επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ΠΕΠΕΕ και ΠΕΕ για "μη ασφάλιση υπαλλήλου", αν και ο άνθρωπος, είναι απλά ο καφετζής του χωριού.
Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να μη γίνονται επιχειρήσεις και ...τα καταφέρνει καλά, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των κρατικών της υπαλλήλων, που σιχαίνονται τους επιχειρηματίες.
Άσε που όλοι οι επιχειρηματίες, βαρέθηκαν να βλέπουν κάθε μέρα κι ένα καινούριο φορολογικό νομοσχέδιο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: