Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη FYROM

Συντριπτική νίκη που μπορεί να του εξασφαλίσει ακόμη και απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή σημείωσε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές ο κυβερνών ακροδεξιός συνασπισμός υπό...

το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ ο υποψήφιος του κόμματος αυτού και απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα της ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των «διπλών» εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή, καθώς αμφισβήτησε τη νομιμότητα τους, καταγγέλλοντας το VMRO-DPMNE και τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι έστησαν σκηνικό φόβου και καταχράστηκαν τον κρατικό μηχανισμό.


Οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που αριθμεί 123 βουλευτές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 99,91% των ψήφων στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 42,18% , έναντι 24,91 % που εξασφαλίζει η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.


Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων προηγείται το συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 13,48 % και έπεται το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,83%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: