Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει μαύρη λίστα για Σκοπιανούς


«ΗΠΑ και ΕΕ φτιάχνουν μια μαύρη λίστα, πρώτος θα είναι ο Γκιόργκε Ιβάνοφ», έχει ως τίτλο το «InfoPlus» των Σκοπίων
 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να προβεί σε εικασίες, αν και ανεπίσημες διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) προετοιμάζει κατάλογο κυρώσεων κατά ιδιωτών από τα Σκοπια με απαγόρευση εισόδου τους  σε κράτη μέλη της Ένωσης, λόγω της επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.

Σύμφωνα με το ‘PlusInfo’ που επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς είπε ότι οι πληροφορίες αυτές  δεν ευσταθούν, αν και επιβεβαίωσε ότι μετά την αποτυχία της πρότασης για συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων των Σκοπίων στη Βιέννη, η ΕΕ σχεδιάζει κάποιο είδος δράσης κατά των υπευθύνων.
«Έχουμε πει ξεκάθαρα για το που βρισκόμαστε σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην  FYROM από την περασμένη εβδομάδα.  Η κατάσταση παραμένει πολύ ανησυχητική για εμάς. Η επίλυση της κρίσης στη χώρα βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών ηγετών της FYROM. Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας  με δήλωση την περασμένη εβδομάδα και είμαστε αναγκασμένοι να σκεφθούμε  ενέργειες για την τήρηση όλων των απαιτήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου. Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα και επαναλαμβάνω και σήμερα, δεν θα κάνουμε εικασίες για το θέμα», τόνισε η Κοτσιγιάντσιτς.
Ωστόσο, ανώτερη πηγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που επέμεινε στην ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο Σκοπιανό Πρακτορείο ειδήσεων (MIA),  ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το State Department για τη δημιουργία μια μαύρης λίστας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες,  περιέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος  των Σκοπιων, Γκιόργκε Ιβάνοφ και αρκετοί από τον κατάλογο των 56 πολιτικών που κατηγορούνται για εγκλήματα και στα οποία  απένειμε  χάρη. Ενώ, παρά την πίεση που δέχεται ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν ανακαλεί την απόφαση της γενικής αμνηστίας σε όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο της παράνομης παρακολούθησης των επικοινωνιών στη χώρα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: