Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραυλικό σύστημα στα σύνορα με την Συρία

Image
Σύστημα εκτόξευσης πυραύλων θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία στο τμήμα που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος ως μέρος της στρατηγικής αποκλεισμού, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη του στο Haberturk ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το σύστημα HIMARS (High Monilitb Artillery Rocket System) θα φτάσει τον Μάιο στη νοτιοανατολική Τουρκία που βάλλεται συνεχώς από ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Συρία.

Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε οτι το θέμα ήταν υπό συζήτηση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για να σφραγίσουν την περιοχή γύρω από τη συριακή πόλη Μανμπιζ, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει τους μαχητες του ισλαμικου κράτους να χρησιμοποιούν την διαδρομή για να μεταφέρουν προμήθειες και ξένους νεοσύλλεκτους.

«Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία με τους Αμερικανούς για να κλεισουμε την περιοχή και η στρατηγική μας είναι σαφής," δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο Haberturk. «Ως μέρος αυτής της συμφωνίας, τα συστήματα HIMARS θα φτάσουν στο σύνορα της Τουρκίας το Μάιο. Ως εκ τούτου, θα είμαστε σε θέση να χτυπήσουμε ισλαμικό κράτος με πιο αποτελεσματικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ο πτέραρχος  Πίτερ Γκέρστεν δήλωσε οτι επεξεργάζονται το θέμα αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. "Αυτή είναι μια πρόσφατη εξέλιξη και κοιτάμε πώς θα εγκαταστήσουμε το σύστημα ... δουλεύουμε πολύ στενά με τους ισχυρούς εταίρους μας στην Τουρκία", είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον .


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: