Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: Προκαλεί ο Τσαβούσογλου με την απάντηση στον Κοτζιά


Προκλητική η απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Έγινε  αναφορά στην κρίση του 1996 στα Ίμια και στον Οτσαλάν αλλά και στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα, η απάντηση δόθηκε μετά τη συνέντευξη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών σύμφωνα με τη hurriyetdailynews . Αφορμή ήταν η δήλωση του Νίκου Κοτζιά σύμφωνα με την οποία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

"Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου, για να συμπληρώσει προκαλώντας: "Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε".

Η δήλωση αυτή ήταν φυσικά μια "αιχμηρή" αναφορά στην κρίση του 1996 στα Ίμια.

Όπως αναφέρει η hurriyetdailynews, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε πρώτιστα στο θέμα τον οκτώ Τούρκων στρατιωτικών λέγοντας ότι η Ελλάδα εμποδίζει προδότες να καταδικαστούν για τα εγλήματα που έχουν διαπράξει, γεγονός το οποίο δεν την καθιστά και τον καλύτερο γείτονα.

Επίσης αναφέρεται ότι περίπου 100 Τούρκοι πολίτες έχουν παράνομα εισέλθει στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έκλεψαν το ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το πραξικόπημα.

Το αίτημα για την έκδοηση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών έχει απορριφθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, γεγονός το οποίο όπως λέει ο Τσαβούσογλου δεν προκαλέι έκπληξη καθώς και στο παρελθόν, ο αργηγός του PKK είχε κρυφτεί στην Ελλάδα, αναφερόμενος στον Οτσαλάν ο οποίος το 1999 πιάστηκε και δικάστηκε.

Στις 29 Ιανουαρίου ιο Τούρκος ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ επισκέπτηκε τα Ίμια προκαλόντας μεγάλη αναταραχή λόγω της επετείου των Ιμίων του 1996. 

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com,Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: