Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ιταλικό Ινστιτούτο: Οι Αλβανοί στην πΓΔΜ είναι 40 τοις εκατό του πληθυσμού




Σύμφωνα με έκθεση του Ιταλικού  Περιφερειακού Ινστιτούτου σε συνεργασία με την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), δημοσιεύει την κατανομή του πληθυσμού στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (έτσι την αποκαλεί ‘ R. Maqedonisë Veriore’) και συγκεντρωτικά παρουσιάζει έναν πίνακα στον οποίο εμφαίνεται το ποσοστό επί τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας με την εθνική διάκριση του.


Ο αλβανικός πληθυσμός δεν είναι στο 20 με 25% όπως διατείνονται οι Σλάβοι των Σκοπίων αλλά φθάνει το 40% του πληθυσμού.


«Αν και η ‘Βόρεια Μακεδονία’ αναμένεται να κάνει απογραφή του πληθυσμού και να καταγραφεί το ποσοστό των Αλβανών στο κράτος- ωστόσο η απογραφή θα γίνει με νόμο που θα ψηφισθεί στο κοινοβούλιο,  και αυτός ο νόμος προβλέπει την καταγραφή του πληθυσμού μόνο με τη γλώσσα που μιλούν», γράφει το δημοσίευμα.


Η ιταλική έκθεση δείχνει με σαφήνεια ότι οι Αλβανοί είναι πολύ περισσότεροι από αυτό που ισχυρίζονται οι Σλάβοι των Σκοπίων- 25% του πληθυσμού, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο ιταλικός πίνακας:






Δεν υπάρχουν σχόλια: