Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Κοινή εκπαίδευση στρατιωτών των Σκοπίων με τις δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου



Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου με τις ένοπλες δυνάμεις των Σκοπίων, από τις 4 έως τις 16 Νοεμβρίου στους στρατώνες «Νέοι Ευρωπαίοι» στο Πομοζότιν διεξήχθη εκπαίδευση με την ονομασία: «Αστική Έρευνα και Διάσωση».


Στην εκπαίδευση αυτή των δύο εβδομάδων συμμετείχαν 9 μέλη των Δυνάμεων Κοσόβου και 6 μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων.

Ο διοικητής των δυνάμεων ξηράς, ταξίαρχος Ενβέρ Τσικάκι, εξέφρασε την ικανοποίησή  του για το έργο αυτό της πολιτικής άμυνας.


«Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου και η εμπειρία που αποκτάται  θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική αποστολή μας καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της ‘Μακεδονίας’ θα έχουν μια ειδική αποστολή στο πλαίσιο των Δυνάμεων μας», ανέφερε.


Η κοινή εκπαίδευση είχε θεματογραφία  την οργάνωση της ομάδας σε περιπτώσεις αστικών καταστροφών, τη διαχείριση της διοίκησης και τον έλεγχο της κατάστασης, την ιατρική αντιμετώπιση τραυματιών κλπ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: