Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Βουλγαρία: Πορεία Νεοναζί στο κέντρο της Σόφιας



Βούλγαροι νεοναζί  στην επέτειο θανάτου του Βούλγαρου στρατηγού Χρίστο Λούκοφ, που ήταν ιδεολόγος του χιτλερισμού, έκαναν πορεία στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφια. 

Η πορεία απαγορεύτηκε από το Δήμο της Σόφιας, όπως και πέρυσι και παρότρυνε τους διαδηλωτές να τοποθετήσουν λουλούδια στον τάφο του στρατηγού Λούκοφ χωρίς να πραγματοποιήσουν πορεία.
 
φωτό αρχείου
Φέτος, η δήμαρχος της Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα επιτρέψει την πορεία των νεοναζί.
«Αυτό που έχει συμφωνηθεί για άλλη μια χρονιά, είναι η κατάθεση λουλουδιών στην ταφόπλακα του  Λούκοφ» είπε η Φοντάκοβα, προσθέτοντας ότι η απόφαση  επιτηρείται από τη δικαιοσύνη και έκανε έκκληση στους νεοναζί να συμμορφωθούν.
Ως αντίδραση αυτής της εκδήλωσης από του Νεοναζί, πραγματοποιήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα αντι-διαδήλωση κατά της εκδήλωσης των νεοναζί που προάγουν το φυλετικό μίσος, όπως σημειώνεται.
φωτο από την αντι-διαδήλωση
Οι Βούλγαροι νεοναζί, όπως σημειώνει η news.bg  «στην πραγματικότητα  θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τους ηττημένους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Άλλωστε, - συνεχίζει το δημοσίευμα- τα ίδια βλέπουμε και στις χώρες της Βαλτικής, τη Βαρσοβία, τη Βουδαπέστη, το Κίεβο,  όπως εδώ στη Σόφια».
Οι πορείες αυτές των νεοναζί στην επέτειο θανάτου του Βούλγαρου φασίστα στρατηγού,  άρχισαν το 2003 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: