Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την αλβανική αντιπολίτευση να μην παραιτηθεί



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την αντιπολίτευση στην Αλβανία να μην παραδώσει τις εντολές της,  αλλά,  να καταδικάσει δημόσια τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.

Αμερικανός αξιωματούχος  δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής, ότι ο αναπληρωτής βοηθός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  Μάθιου Πάλμερ, είχε δύο ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες χθες το βράδυ με τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα και την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, Μόνικα Κρουεμάδι.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο,  ο Πάλμερ κάλεσε τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης να παραμείνουν εποικοδομητικά στις δημοκρατικές διαδικασίες επισημαίνοντας τον ζωτικό ρόλο που πρέπει να  διαδραματίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ‘συμβούλευσε’ τους δύο αρχηγούς των κομμάτων  να μη προβούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης  σε συντονισμένες παραιτήσεις στο Κοινοβούλιο, διότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση και το σημαντικότερο για το θεσμό της δημοκρατίας.
Ο Πάλμερ υπογράμμισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας των πολιτών και κάλεσε τον Μπάσα και την Κρουεμάδι να απορρίψουν και να καταδικάσουν δημόσια κάθε βία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: