Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Κακαβιά: Ανεπιθύμητος Αλβανός δημοσιογράφος του Αργυρόκαστρου



Κακαβιά.
Ανεπιθύμητος χαρακτηρίστηκε  από τις ελληνικές αρχές στην ελληνο-αλβανική μεθόριο ο ιδιοκτήτης της ραδιοτηλεόρασης Άλπο του Αργυρόκαστρου, Αριστοτέλης  Πέτρο,  γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Στο έγγραφο της άρνησης εισόδου στην Ελλάδα οι ελληνικές συνοριακές αρχές δεν  εξηγούν το λόγο της απόφασης αυτής. Δεν υπάρχουν εξηγήσεις για τα κίνητρα που οδήγησαν στην απόφαση της άρνησης από το γειτονικό κράτος, όπως σημειώνεται.
Για το θέμα η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία ζητείται «να δημοσιοποιηθεί ο λόγος της απόφασης αυτής που σχετίζεται με ένα από τα σημαντικότερα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στη νότια περιοχή της χώρας».
Η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων εκφράζει την ανησυχία της  για την απόφαση αυτή που αποτελεί, όπως σημειώνει, μια σπάνια πράξη στέρησης της ελεύθερης διακίνησης σε έναν εκπρόσωπο των μέσων ενημέρωσης στην περιοχή των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία και , δυστυχώς, αυξάνει ο αριθμός των Αλβανών δημοσιογράφων που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από τις επίσημες ελληνικές αρχές, γράφει το δημοσίευμα.
Ο αριθμός των ανεπιθύμητων εκατέρωθεν των συνόρων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς οι  αλβανικές αρχές εκτός την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους είχαν κηρύξει  ανεπιθύμητους και αρκετές δεκάδες Ελλήνων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε όλες τις εισόδους των αλβανικών συνόρων.
«Η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων, παροτρύνει τις αλβανικές αρχές να πληροφορηθούν για την πρόσφατη υπόθεση και  να αποσαφηνισθούν  περαιτέρω οι συνθήκες που επηρέασαν στην απόφαση αυτή, όπως και στην περίπτωση του γνωστού δημοσιογράφου Μαρίν Μέμα  ή του  προέδρου της Ένωσης Συντακτών Αυλώνα, Χενρίκ Μεχμέτι», γράφει το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: