Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Νέα αμερικανική δυσαρέσκεια για την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία: «Δεν είναι καλή ιδέα»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξέφρασε , για... ακόμη μια φορά, την δυσαρέσκειά των ΗΠΑ  αλλά και την ανησυχία τους για τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400  αντί του να επενδύσει σε μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στους κόλπους εντός του ΝΑΤΟ.
Ως γνωστόν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-400, ενώ μάλσιτα πριν απο λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την υπογραφή της συμφωνίας με τη Μόσχα!
Το Πεντάγωνο δεν θεωρεί καλή ιδέα την αγορά ρωσικών εξοπλισμών από την Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με τον φόβο ότι αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργεί με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από τα 28 κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.
«Σε γενικές γραμμές αντίθετα είναι πολύ καλύτερη ιδέα οι σύμμαχοι να αγοράζουν υλικά που λειτουργούν από κοινού» τόνισε για να συνεχίσει:
«Θέλουμε κάθε σύμμαχος, κάθε εταίρος με τους οποίους αλληλεπιδράμε να αγοράζει πράγματα που επενδύουν στη συμμαχία μας».
Ο τουρκικός Τύπος έγραψε τις τελευταίες ημέρες ότι η σχετική συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί με τη Ρωσία, αλλά ακόμη το κλείσιμο της συμφωνίας φαίνεται πως δεν έχει επιτευχθεί αν και όλες οι επιμέρους συμφωνίας, τεχνική και οικονομική φαίνεται να έχουν κλείσει.


 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: