Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Οι ΗΠΑ κάνουν δοκιμή πυραυλικής άμυνας στη Χαβάη εν μέσω τεταμένου κλίματος με τη Βόρεια Κορέα


Ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς εκτοξεύτηκε με επιτυχία και καταρρίφθηκε από δύο πυραύλους Standard Missile-6 οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από το αντιτορπιλικό USS John Paul Jones στη Χαβάη.

Η υπηρεσία πυραυλικής άμυνας (MDA) και το Ναυτικό των ΗΠΑ διεξήγαγαν με επιτυχία μια δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στη Χαβάη σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσία πυραυλικής άμυνας, που αποτελεί παράρτημα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την www.dailysabah.com.

Η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από το υπεύθυνο τμήμα για τις εκτοξεύσεις πυραύλων στον Ειρηνικό που βρίσκεται στο νησί Kauai. Oι ναυτικοί που βρίσκονταν στο αντιτορπιλικό USS John Paul Jones το εντόπισαν μέσω ραντάρ και τον κατέρριψαν με επιτυχία.

Η δοκιμή αυτή έρχεται μετά την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας η οποία έσπειρε τον πανικό πάνω από την Ιαπωνία, ο οποίος όπως γνωστοποιήθηκε έσπασε σε τρία κομμάτια στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σημειώνεται, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ΝτόναλτΤραμπ μετά την εκτόξευση του πυραύλου της Βόρειας Κορέας τόνισε ότι “Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της είπε ότι η εκτόξευση αυτή ήρθε προς απάντηση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας οι οποίες πραγματοποιούν από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις. Επίσης, η Βόρεια Κορέα είχε τονίσει ότι με αυτόν τον τρόπο προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι πρόκειται να χτυπήσουν το νησί Γκουάμ.
Το MDA δήλωσε ότι το σύστημα πυραυλικής άμυνας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση πυραύλων στην τερματική τους φάση.

"Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις τεχνολογίες των  βαλλιστικών πυραύλων για να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από κάθε εχθρική απειλή ", ανέφερε ο κ. Ο Sam Greaves, διευθυντής του Οργανισμού Αντιπυραυλικής Άμυνας.

Το αντιτορπιλικό εκτόξευσε ένα είτε ένα πύραυλο Standard Missile-6 ή έναν SM-6 interceptor.
Τον Ιούνιο το αντιτορπιλικό John Paul Jones δεν κατάφερε να καταρρίψει πάντως έναν πύραυλο σε παρόμοια δοκιμή που έγινε στη Χαβάη.

Tέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας πύραυλος Standard Missile-3 Block που αναπτύχθηκε από κοινού από τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία απέτυχε να καταστρέψει το στόχο του. Ωστόσο, μια παρόμοια προηγούμενη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο πέτυχε. 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: