Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Α/Κ συστήματα πυροβολικού μετακινεί ο νοτιοκορεατικός Στρατός κοντά στην DMZ – Έκρυθμη η κατάσταση

Αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού μετακινεί ο νοτιοκορεατικός Στρατός κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ) σύμφωνα με πληροφορίες , ώρες μετά την επίδειξη ισχύος της νοτιοκορεατικής Αεροπορίας η οποία πραγματοποίησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Τα Α/Κ συστήματα που μετακινούν οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις είναι κυρίως K9 Thunder τα οποία έχουν με΄γιστο βεληνεκές μεταξύ 30 και 56χλμ. ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πυρομαχικού.
Από την αντίπαλη πλευρά τουλάχιστον 10.000 συστήματα πυροβολικού (μεταξύ αυτών και πυραυλικά συστήματα) του βορειοκορεατικού Στρατού βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένα κοντά στην DMZ σε ειδικές παρηλλαγμένες θέσεις έτοιμα να πλήξουν μέχρι και τη Σεούλ η οποία βρίσκεται σε απόσταση 56 χλμ. από τα σύνορα.
Την ίδια ώρα ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας Song Young-moο βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Jim Mattis  αύριο Τετάρτη στο Πεντάγωνο όπου θα συζητήσουν την στρατιωτική ανάπτυξη των δυνάμεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ στην περιοχή.
Η κατάσταση στην κορεατική Χερσόνησο είναι ιδιαίτερα τεταμένη και κυριολεκτικά μια «σπίθα» μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη.
Οι ΗΠΑ απατώντας στην εκτόξευση του πυραύλου ο οποίος διένυσε μια απόσταση 2700 χλμ. είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη στη Νότια Κορέα «στρατηγικών μέσων» προκειμένου να ανακόψουν κάθε επιθετική κίνηση από την Πιονγιάνγκ.
Στα «μέσα» αυτά περιλαμβάνονται τα στρατηγικά βομβαρδιστικά  B-52, B-2 και B-1B και μαχητικά F-35 τα οποία βρίσκονται ήδη σε βάσεις στον Ειρηνικό (Γκουάμ) αλλά και στην Ιαπωνία.
Νωρίτερα σήμερα νοτιοκορεατικά F-15K πραγματοποίησαν επίδειξη προσβολής της «ηγεσίας της Βόρειας Κορέας» ρίχνοντας 8 βόμβες MK-84, η κάθε μια από τις οποίες έχει βάρος ενός τόνου περίπου στο πεδίο βολής Pilseung στην ανατολική επαρχία Gangwon.

South Korea have moved self-propelled howitzers nearer to the DMZ.
Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: