Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πάνω από 800 νεκροί τζιχαντιστές του ISIS σε κοινή επίθεση Ρώσων και Σύρων στην κοιλάδα του Ευφράτη

Ο συριακός Στρατός υποστηριζόμενος από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγε μια σημαντική επιχείρηση για να καταστρέψει την επίλεκτη και ετοιμοπόλεμη μονάδα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS ή Daesh) στην πόλη Tell Ghanem al-Ali στον ποταμό Ευφράτη όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Περισσότεροι από 800 μαχητές του Daesh, 13 άρματα μάχης, 39 φορτηγά εξοπλισμένα με πυροβόλα, 9 ολμοβόλα και όπλα πυροβολικού καταστράφηκαν» σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ.
«Στις 27 Αυγούστου, οι κυβερνητικές [συριακές] Ένοπλες Δυνάμεις εξαΰλωσαν την πιο ετοιμοπόλεμη και καλά εξοπλισμένη μονάδα του Daesh με την μαζική υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη κοντά στην πόλη της Tell Ghanem al-Ali».
«Σήμερα, μια ομάδα κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων, εκτελεί μια επίθεση κοντά στην ανατολική ακτή του ποταμού Ευφράτη, προχωρώντας προς την Ντέιρ Ελ-Ζορ. Ο στόχος είναι να απελευθερωθεί αυτή η πόλη και να καταστραφεί το τελευταίο οχυρό του Daesh στην Συρία» συμπληρώνει το ρωσικό υπουργείο.
Ο συριακός Στρατός και οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής υποστηριζόμενες από την ρωσική Αεροπορία έχουν προχωρήσει αρκετά προς την ανακατάληψη της Ντέιρ Ελ-Ζορ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο νωρίτερα στην εβδομάδα.

Η άρση της πολιορκίας της Ντέιρ Ελ-Ζορ θα οδηγήσει στην πλήρη ήττα της πιο ετοιμοπόλεμης μονάδας της τρομοκρατικής οργάνωσης του Daesh όπως είπε αξιωματούχος από την Κεντρική Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Η Ντέιρ Ελ-Ζορ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη στα βορειοανατολικά της Δαμασκού με ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη να πολιορκείται από το ISIS εδώ και 3 χρόνια με τρόφιμα και πυρομαχικά να παραδίδονται μόνο αεροπορικώς.
Ανακατάληψη της Hameema από τον συριακό Στρατό

Ο συριακός Στρατός, υποστηριζόμενος από τους συμμάχους του, πήρε τον έλεγχο του οικισμού Hameema που βρίσκεται στην συμβολή των πόλεων Χομς και Ντέιρ Ελ-Ζορ, το τελευταίο οχυρό του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, προχωρώντας στα νότια σύνορα της πόλης.
«Υπήρξαν έντονες συγκρούσεις στα περίχωρα της Ντέιρ Ελ-Ζορ όπου μαχητές του Daesh [σ.σ. ISIS] χρησιμοποιούσαν βομβιστές αυτοκτονίας και αυτοκίνητα γέματα με εκρηκτικά για να αποτρέψουν την απελευθέρωση της Hameema», είπε ένας ταγματάρχης στις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Η ταυτόχρονη επίθεση από τρεις κατευθύνσεις σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους και την αραιότητα των κτιρίων έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιχείρηση του συριακού Στρατού καθώς οι ισλαμιστές αντάρτες δεν είχαν που να συγκεντρωθούν», προσέθεσε.
Τρομοκράτες από την πόλης της Ράκα και την Μοσούλη του Ιράκ θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί στην Ντέιρ Ελ-Ζορ.
Μετά από έναν μεγάλο αριθμό νικών στην περιοχή επί του Daesh οι συριακές δυνάμεις έχουν επεκτείνει σημαντικά τον τομέα ελέγχου τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την Χομς που έχει καθαριστεί πλήρως από ισλαμιστές αντάρτες.

 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: