Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Αρχηγός ΓΕΝ: Τι ρώτησε και τι είδε ο πρίγκιπας Κάρολος στο Θ/Κ "Αβέρωφ"

Να αξιοποιήσει κάθε λεπτό της πιεσμένης χρονικά επίσκεψης του στο πάρκο ναυτικής παράδοσης στο Φλοίσβο θέλησε ο Πρίγκιπας Κάρολος. Σε δηλώσεις του μάλιστα στην κρατική τηλεόραση, ο αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, τόνισε εμφατικά τη σημασία της διπλής παρουσίας του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Επίσημανε δε, με ικανοποίηση, το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξε για να συλλέξει πληροφορίες και λεπτομέρειες για την ιστορία του Πλοίου- Συμβόλου του Πολεμικού Ναυτικού καθώς επίσης και για το αριστούργημα της ελληνικής ναυπηγικής τέχνης την τριήρη Ολυμπιάδα. Όπως ανέφερε ο Α/ΓΕΝ: "Ρώτησε πολλά για την ιστορία του πλοίου αλλά το περιορισμένο πρόγραμμα του δεν του επέτρεπε να παραμείνει περισσότερο." 

Και πρόσθεσε με ικανοποίηση ότι: Η σημερινή επίσκεψη ειναι πολύ σημαντική γιατί ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την Τριήρη “Ολυμπιάς” και το Θωρηκτό “Αβέρωφ”. Εκεί φαίνεται και η διαχρονική αξία της Ελλάδας και της ναυτικής της ιστορίας."

Ταυτόχρονα ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης εξέπεμψε ένα έμμεσο μήνυμα προς τα ανατολικά και όπως σημείωσε: "Η Ελλάδα βρέχεται από θάλασσα και αυτή τη θάλασσα και αυτή τη θάλασσα υπερασπιζόμαστε." ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Δείτε τι δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης στην ΕΡΤ:
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: