Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σκόπια: Η κυβέρνηση δημοσίευσε την επιστολή προς τον Βαρθολομαίο

Δεν ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «Μακεδονική»


Η κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή την οποία ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μίλε Μποσνιανόφσκι, ο πρωθυπουργός έστειλε αίτημα στον Βαρθολομαίο να επιλύσει το μακροχρόνιο εκκλησιαστικό ζήτημα και δεν ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «Μακεδονική» [македонска].
Η δημοσιοποίηση της επιστολής έρχεται κατόπιν πληροφοριών ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και η Σύνοδος της (σχισματικής)  «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»- (ΜΟΕ) έστειλαν επιστολές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιστροφή της ΜΟΕ στην κανονικότητα με την ονομασία ‘Αρχιεπισκοπή της  Αχρίδας’ [Охридска архиепископија- Αχρίδας αρχιεπισκοπή]
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστολή έχει συμβολικό χαρακτήρα, ως ώθηση για την επίλυση αυτού του μακρόχρονου εκκλησιαστικού προβλήματος.
Πηγη:http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: