Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η Βουλγαρία συνεργάζεται με την Τουρκία για την ασφάλεια του βουλγαρικού εναέριου χώρου


Το υπουργείο Άμυνας διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την κοινή ασφάλεια του βουλγαρικού εναέριου χώρου. Η κοινή ασφάλεια θα είναι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Αυτό έγινε σαφές από την έκθεση για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση και υποβλήθηκε προς εξέταση στην Εθνοσυνέλευση.
Το σχέδιο προβλέπει να γίνονται αναχαιτίσεις σε ρωσικά αεροσκάφη που πλησιάζουν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας  από κάποια χώρα της Συμμαχίας που θα  έχει καθήκον να προβαίνει σε  αυτές. 
Αυτό γίνεται για  την εξοικονόμηση καυσίμων και τη μείωση των ωρών πτήσεων της βουλγαρικής αεροπορίας.
Η Βουλγαρία έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες για διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριου χώρου με την Ελλάδα το Νοέμβριο του 2010 και με την Ρουμανία τον Οκτώβριο του 2011, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Επάνω στο ίδιο μοντέλο συνεργασίας γίνεται η διμερής συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας για τις διασυνοριακές δραστηριότητες ασφάλειας του εναέριου χώρου της Συμμαχίας που καθορίζονται από το Υπουργείο Άμυνας.
«Η Βουλγαρία αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει αυτό το καθεστώς, διότι τα υπάρχοντα Mig 29 δεν είναι αρκετά και υπάρχει έλλειψη καυσίμων.
Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος για αυτό το έτος, οι στρατιωτικές αεροπορικές μας δυνάμεις να μην επιτύχουν τους στόχους τους για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και, ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ πρότεινε τη συνεργασία, η οποία πριν από δύο εβδομάδες εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο», γράφει το δημοσίευμα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: