Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Δραματικές εξελίξεις στην Ιταλία: Τα 5 Αστέρια εξετάζουν μομφή κατά Ματαρέλα για «εσχάτη προδοσία»!


 





Η κατάρρευση του σχηματισμού κυβέρνησης και η άρνηση του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα με το "soft coup" να δεχθεί τον Πάολο Σαβόνα για υπουργό Οικονομικών προκάλεσαν την οργή των Πέντε Αστέρων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa,  το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d'Italia) έκανε γνωστή την πρόθεσή του να κινήσει την διαδικασία κατά του προέδρου Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία, και τα Πέντε Αστέρια θα αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι την κίνηση αυτή.
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε στην αποτυχία της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, με αναφορά στην στάση του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας.
«Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι», δήλωσε σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο Ντι Μάιο.
«Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.
Σε πρώην στέλεχος του ΔΝΤ ετοιμάζεται να δώσει εντολή ο Ματαρέλα
Στο μεταξύ και όπως διέρρευσε πάντως από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει αύριο το πρωί τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Ο Κοταρέλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φυσικά, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.
Το πιθανότερο, βέβαια, είναι η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.



si assumerà le sue responsabilità. Noi difenderemo gli interessi del Paese sacrificati con il veto sul Governo. La sovranità appartiene al popolo, basta con i diktat: chiederemo ai cittadini un mandato ancor più forte in Italia e Ue. Non si può fermare il cambiamento!




In a government voted by the vast majority of citizens has been blocked by the globalist elite, the great nation is treated by them like a Banana Republic, then western media have the audacity to talk about the lack of democracy in ...
Unbelievable
Breaking! M5S and Fratelli d'Italia calling for the impeachment of president Mattarella due to the soft coup against the parties that won the elections.



Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: