Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Nίμιτς: "Δεν έχουμε επίλυση" - Συνεχίζεται το αδιέξοδο


"Δεν έχουμε επίλυση των θεμάτων αλλά οι δύο πλευρές δεσμεύονται να προσπαθήσουν" δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, από τη Νέα Υόρκη. 

Συγκεκριμένα ο ίδιος είπε: " Τα θέματα μεταξύ των δύο κρατών έχουν πολύ καλά διευκρινιστεί"  Μάθιου Νίμιτς, και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει ακόμα επίλυση των δύο θεμάτων αλλά οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία."

Οι Κοτζιάς και Ντίμιτροφ τηρούν σιγή ιχθύος

“Οι δύο υπουργοί πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν εκεί τον διάλογο”, είπε ο κύριος Νίμιτς, όπου οι διαπραγματεύσεις να εντατικοποιηθούν. Ο ειδικός διαμεσολαβητής απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών και πρόσθεσε ότι Τσίπρας και Ζάεφ γνωρίζονται και μπορούν να κανονίσουν οτιδήποτε.

Πιθανό αλλά όχι σίγουρο το Republika Severna Makedonija”

Οι δύο υπουργοί εξωτερικών δεν έκαναν δηλώσεις. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Hellas Journal υπήρξε ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο θέμα της ονομασίας και στο τραπέζι έπεσε και πάλι το όνομα της «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», (“Republika Severna Makedonija”) η οποία εκτιμάται πλέον και ως η πιο πιθανή.

Πηγή: https://hellasjournal.com/,Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: