Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Επεισόδιο με ΚΦ "Αρματωλός": Οριστικό αντικαθίσταται ο κυβερνήτης



Οριστική η αντικατάσταση του κυβερνήτη της ΚΦ “Αρματωλος”. Όπως επιβεβαίωναν πριν από λίγο πήγες του ΓΕΝ αυτή η η απόφαση της ηγεσίας θέλει να εκπέμπψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της εικόνας τους αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης η ασφάλεια των πληρωμάτων και των μονάδων του στόλου.
 
 
Απαντώντας στα δημοσιεύματα περί “καρατόμησης” οι ίδιες πηγές ενημέρωσης έκαναν λόγο για επίσπευση της παράδοσης των καθηκόντων του ως κυβερνήτη, καθώς όπως τόνιζαν η απόφαση αυτή του είχε κοινοποιηθεί πριν μια εβδομάδα.

Ένορκη διοικητική εξέταση

Σε κάθε περίπτωση, το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν επακούμβησης, που συνέβη σήμερα (04.05.2018) τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου.

Τουρκικό υπουργείο Μεταφορών: “Δεν υπάρχουν θύματα”

“Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο νωρίς σήμερα (04.05.2018) το πρωί στο Αιγαίο, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

“Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Το επικρατέστερο σενάριο

Να συνθέσουν το παζλ του επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου προσπαθούν στο Ελληνικό Πεντάγωνο. Το επικρατέστερο σενάριο είναι εκείνο του ναυτικού ατυχήματος.

Ήδη εξετάζονται ενδελεχώς όλα τα στοιχεία, στίγματα και ίχνη τόσο της πορείας του τουρκικού πλοίου όσο και της κανονιοφόρου του Πολεμικού μας Ναυτικού. Όπως τόνιζαν υψηλόβαθμες πηγές ενημέρωσης, μέχρι στιγμής, από την πορεία που έχει χαράξει «ΚΑRΜΑΤΕ», δεν προκύπτουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις που να υποστηρίζουν το σενάριο της εσκεμμένης επακούμβησης.

Το παρασκήνιο

Πληροφορίες ανέφεραν ότι σε πρώτο χρόνο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης απόφασης άμεσα. Από την άλλη δεν μπορούσε να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής έρευνας βρίσκεται θα αναζητηθούν τα αίτια για το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε κάποιον ελιγμό αποφυγής.

Ο αντίλογος που διαμορφωνόταν, όπως είχε μεταδοθεί και από το OnAlert, ήταν ότι ένας τέτοιος ελιγμός θα οδηγούσε σε είσοδο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, και παρότι κατά πάγια πρακτική μπορεί να θεωρηθεί αβλαβής διέλευση, στην τρέχουσα συγκυρία πιθανότατα να πυροδοτούσε άλλες αντιδράσεις από την πλευρά της γείτονος. Επιπρόσθετα και προϊόντος του χρόνου, όταν και κοινοποιήθηκε ατύπως, γίνονταν πιο διακριτές οι ρητά, διατυπωμένες, διαφωνίες για την απόφαση αντικατάστασης του ¨Ελληνα Αξιωματικού, με επιχείρημα μεταξύ άλλων τα μηνύματα που θα εξέπεμπε και στην απέναντι πλευρά αλλά και εντός του Πολεμικού Ναυτικού. 
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: