Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Πολεμικό Ναυτικό: Μεθ' ορμής ακαθέκτου και στην "SPANISH MINEX 2018"

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου "SPANISH MINEX 2018", η οποία διεξήχθη από Δευτέρα 30 Απριλίου έως Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στη θαλάσσια περιοχή της Ισπανίας, με την συμμετοχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με το ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ.

Η άσκηση "SPANISH MINEX 2018" είναι άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Ισπανίας με σκοπό την εξάσκηση στις επιχειρήσεις ναρκοπολέμου και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο.

Στην εν λόγω άσκηση, εκτός από την Ελλάδα και την Ισπανία συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG2).

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: