Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

«Μέδουσα 6»: Ελληνικό «εκστρατευτικό σώμα» με Apache, F-16 και ειδικές δυνάμεις σε Mistral και ΑΒ της Αιγύπτου

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 2018» που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων από την Ελλάδα, Αίγυπτο και Κυπρο.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας και περιελάμβανε πυρά επιφανείας και βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, αεροπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, ρίψη αλεξιπτωτιστών, καθώς και επίδειξη αμφίβιας ενέργειας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ευρεία συμμετοχή των ΕΔ, με επιθετικά ελικόπτερα Apache, Chinook (τα οποία προσνηώθηκαν στο αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο τύπου Mistral) αλλά και σε αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις, ενώ συμεμτείχαν ακόμη ειδικές δυνάμεις, μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ και ναυτικές μονάδες του ΠΝ.

Συμμετείχαν ως παρατηρητές όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη άσκηση με εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.
















Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: